«Πράσινο φως» για το Μεγάλο Πράσινο Σημείο Δήμου Ηράκλειας Σερρών

Διαβάστηκε από 1266 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/2/2019

Ο Δήμος Ηράκλειας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες περιβαλλοντικής ωρίμανσης για την κατασκευή και λειτουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου το οποίο αποτελεί ένα από τα πρώτα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 
Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση δόθηκε με την Α.Π. 603664(2360)π.ε./5-2-2019 Υπαγωγή του έργου σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθως, ο Δήμος Ηράκλειας προχώρησε άμεσα στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην πρόσκληση της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους».
 
Η εταιρεία ΕΠΤΑ - Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων (www.epta.gr) στο πλαίσιο σύμβασης με τον Δήμο Ηράκλειας συνέβαλλε στην εξέλιξη αυτή με την εκπόνηση της μελέτη ωρίμανσης του έργου αλλά και με την υποστήριξη του Δήμου στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Το Πράσινο Σημείο πρόκειται να κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση 4 στρ., όπου θα γίνεται χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών που εμπίπτουν σε διάφορες κατηγορίες, πέραν των αποβλήτων συσκευασιών και περιλαμβάνουν: διάφορα είδη χαρτιού, μετάλλων, πλαστικού και γυαλιού, πράσινα και ογκώδη απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, λίπη και έλαια, υφάσματα και άλλα είδη. Οι πολίτες θα μπορούν να μεταφέρουν εκεί τα απόβλητά τους και ακολουθώντας μία κυκλική διαδρομή εντός του χώρου, θα καθοδηγούνται με τη βοήθεια ανάλογης σήμανσης στις κατάλληλες θέσεις απόθεσης για την χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμών υλικών τους, τα οποία στη συνέχεια θα προετοιμάζονται για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση. Πρόσθετα το Πράσινο Σημείο Δήμου Ηράκλειας θα αποτελέσει χώρο ενημέρωσης σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα ικανό να φιλοξενεί δραστηριότητες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
Η λειτουργία των πράσινων σημείων συμβάλει στην προώθηση της χωριστής συλλογής αποβλήτων και λειτουργεί συμπληρωματικά των συστημάτων διαλογής στην πηγή που εφαρμόζονται για τα διάφορα ρεύματα υλικών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εγκαίνια «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»

Μετασκευές στο τομέα της βιοενέργειας σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις

14o Συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές»

Χρωματίστε με τα οικολογικά χρώματα της VECHRO

Η Economy Green Energy Ζεσταίνει τα όνειρά σας!

Η χώρα πρέπει να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή κανονικότητα στη διαχείριση αποβλήτων

Η fischer αυξάνει τον κύκλο εργασιών της

Ολοκληρωμένες λύσεις για τα ενεργειακά σας έργα

ΓΕΝΕΜ: Αξιόπιστοι και ποιοτικοί Ταχυθερμαντήρες

Η εταιρεία PappasClima παρευρέθηκε στην ημερίδα για τον Ξενοδοχειακό Κλιματισμό

Ξύπνησαν οι αρκούδες από το χειμέριο λήθαργο

Μην χάσετε το ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ που κυκλοφορεί!

Οικονομικές προτάσεις θέρμανσης και κλιματισμού

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ από την KLIMATHERM για τον Μάρτιο!

Η LG συμμετείχε στην 8η ημερίδα ΕΣΩ με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής

Αξιολόγηση των βέλτιστων πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας

Eξοικονομήστε ενέργεια & χρήματα τώρα!

H άνεση στον χώρο σας!

Αναστολή 1 χρόνο σε έκδοση οικοδομικών αδειών στην Ακρόπολη

20% αυξημένη η επισκεψιμότητα στις Infacoma & Aquatherm Athens 2019

περισσότερα »