«Πράσινο φως» για το Μεγάλο Πράσινο Σημείο Δήμου Ηράκλειας Σερρών

Διαβάστηκε από 1578 αναγνώστες -

Ο Δήμος Ηράκλειας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες περιβαλλοντικής ωρίμανσης για την κατασκευή και λειτουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου το οποίο αποτελεί ένα από τα πρώτα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 
Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση δόθηκε με την Α.Π. 603664(2360)π.ε./5-2-2019 Υπαγωγή του έργου σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθως, ο Δήμος Ηράκλειας προχώρησε άμεσα στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην πρόσκληση της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους».
 
Η εταιρεία ΕΠΤΑ - Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων (www.epta.gr) στο πλαίσιο σύμβασης με τον Δήμο Ηράκλειας συνέβαλλε στην εξέλιξη αυτή με την εκπόνηση της μελέτη ωρίμανσης του έργου αλλά και με την υποστήριξη του Δήμου στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Το Πράσινο Σημείο πρόκειται να κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση 4 στρ., όπου θα γίνεται χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών που εμπίπτουν σε διάφορες κατηγορίες, πέραν των αποβλήτων συσκευασιών και περιλαμβάνουν: διάφορα είδη χαρτιού, μετάλλων, πλαστικού και γυαλιού, πράσινα και ογκώδη απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, λίπη και έλαια, υφάσματα και άλλα είδη. Οι πολίτες θα μπορούν να μεταφέρουν εκεί τα απόβλητά τους και ακολουθώντας μία κυκλική διαδρομή εντός του χώρου, θα καθοδηγούνται με τη βοήθεια ανάλογης σήμανσης στις κατάλληλες θέσεις απόθεσης για την χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμών υλικών τους, τα οποία στη συνέχεια θα προετοιμάζονται για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση. Πρόσθετα το Πράσινο Σημείο Δήμου Ηράκλειας θα αποτελέσει χώρο ενημέρωσης σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα ικανό να φιλοξενεί δραστηριότητες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
Η λειτουργία των πράσινων σημείων συμβάλει στην προώθηση της χωριστής συλλογής αποβλήτων και λειτουργεί συμπληρωματικά των συστημάτων διαλογής στην πηγή που εφαρμόζονται για τα διάφορα ρεύματα υλικών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έναρξη για το «Εξοικονόμηση κατ` οίκον ΙΙ»

Εξοικονομώ Κατ` Οίκον 2019: Ξεκινούν οι αιτήσεις στην Δυτική Ελλάδα

Δώσε αξία στο κτίριο σου.

Radiater Aqua Eco - Το Ειδικό Χρώμα Νερού για Καλοριφέρ από τη Vivechrom

Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων

Απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας στο Δίστρατο Κόνιτσας

`Αριστη γνώση στην τεχνολογία φωτισμού

ΝΕΟ e-shop από την MP Energy Solutions!

Αυτόνομη Θέρμανση με Φυσικό Αέριο

Η Schneider Electric επεκτείνει τη σειρά Easy UPS 3M

H LG και η LUMI συνεργάζονται για πιο έξυπνο οικιακό οικοσύστημα

`Αριστη ποιότητα στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

Κορυφαία ποιότητα και τεχνογνωσία στα φωτοβολταϊκά

Αντλίες Θερμότητας διαιρούμενου τύπου της Vaillant, η απόλυτη εμπειρία άνεσης

Η Energy 4you έχει τη λύση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Αντλίες Θερμότητας MIDEA - Συστήματα Κεντρικού Κλιματισμού

Υπογραφή δήλωσης υποστήριξης της πρωτοβουλίας «Just Transition»

BIOCLIMA: Πιστοποιημένο σύστημα θερμομόνωσης από την KRAFT PAINTS

ΓΕΝΕΜ: Αξιόπιστοι και ποιοτικοί Ταχυθερμαντήρες

ΝΕΟ Green SMART GUIDE για λύσεις ... Οικονομίας!

περισσότερα »