«Πράσινο φως» για το Μεγάλο Πράσινο Σημείο Δήμου Ηράκλειας Σερρών

Διαβάστηκε από 1339 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/2/2019

Ο Δήμος Ηράκλειας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες περιβαλλοντικής ωρίμανσης για την κατασκευή και λειτουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου το οποίο αποτελεί ένα από τα πρώτα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 
Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση δόθηκε με την Α.Π. 603664(2360)π.ε./5-2-2019 Υπαγωγή του έργου σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθως, ο Δήμος Ηράκλειας προχώρησε άμεσα στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην πρόσκληση της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους».
 
Η εταιρεία ΕΠΤΑ - Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων (www.epta.gr) στο πλαίσιο σύμβασης με τον Δήμο Ηράκλειας συνέβαλλε στην εξέλιξη αυτή με την εκπόνηση της μελέτη ωρίμανσης του έργου αλλά και με την υποστήριξη του Δήμου στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Το Πράσινο Σημείο πρόκειται να κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση 4 στρ., όπου θα γίνεται χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών που εμπίπτουν σε διάφορες κατηγορίες, πέραν των αποβλήτων συσκευασιών και περιλαμβάνουν: διάφορα είδη χαρτιού, μετάλλων, πλαστικού και γυαλιού, πράσινα και ογκώδη απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, λίπη και έλαια, υφάσματα και άλλα είδη. Οι πολίτες θα μπορούν να μεταφέρουν εκεί τα απόβλητά τους και ακολουθώντας μία κυκλική διαδρομή εντός του χώρου, θα καθοδηγούνται με τη βοήθεια ανάλογης σήμανσης στις κατάλληλες θέσεις απόθεσης για την χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμών υλικών τους, τα οποία στη συνέχεια θα προετοιμάζονται για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση. Πρόσθετα το Πράσινο Σημείο Δήμου Ηράκλειας θα αποτελέσει χώρο ενημέρωσης σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα ικανό να φιλοξενεί δραστηριότητες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
Η λειτουργία των πράσινων σημείων συμβάλει στην προώθηση της χωριστής συλλογής αποβλήτων και λειτουργεί συμπληρωματικά των συστημάτων διαλογής στην πηγή που εφαρμόζονται για τα διάφορα ρεύματα υλικών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ Κατ` Οίκον»

Ξεκίνησαν τα αιτήματα στον ΔΕΔΔΗΕ για net metering

Εναέριες θερμογραφήσεις φωτοβολταϊκών!

Αντλίες και πιεστικά Grundfos, για πάντα κοντά σας!

Φωτισμός Πισίνας από την Mechanical Solutions

Διάκριση της ΚΑΥΚΑΣ στα Corporate Superbrands 2018-2019

Η LG φέρνει την τεχνογνωσία της για τα ηλιακά πάνελ στο ευρωπαϊκό κοινό

Η εταιρία DAUWIN - ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  συμμετέχει στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ

Ρουμελιώτης: Πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στα ενεργειακά κτίρια

H άνεση στον χώρο σας!

140 εκατ. ευρώ για την πρόληψη πυρκαγιών

Ξυλόμαλλο: Η φύση συναντάει την ηχομόνωση

Θέρμανση & ψύξη με υπογραφή από την Olefini

Radiater Aqua Eco - Το Ειδικό Χρώμα Νερού για Καλοριφέρ από τη Vivechrom

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Ένωσης Επιχειρήσεων Θέρμανσης Ενέργειας

Διεθνής Διάκριση για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Σερρών

NANODOMI: Παραδόσεις Φ/Β Πάρκων συνολικής ισχύος 2,9MWp

AQUA PROJECT: Λύσεις για τη διαχείριση της κατανάλωσης των υδάτων

20 χρόνια εμπειρίας περιβαλλοντικού σχεδιασμού και κατασκευής

Τρεις κινήσεις για την ενίσχυση των ΑΠΕ από το ΥΠΕΝ

περισσότερα »