Προσφορά διασωστικού υλικού στους πρόσφυγες

1.993 επισκέψεις στο άρθρο

Συνεργασία ACS και Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για την προσφορά διασωστικού υλικού στους πρόσφυγες.

Σε προσφορά διασωστικού εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στα Λιμεναρχεία Πάτμου και Σάμου προχώρησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνεργασία με την ACS, με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης προσφύγων που διεξάγουν τα δύο λιμεναρχεία στην περιοχή της ευθύνης τους.
 
Περισσότερα από 45 κιβώτια με αλουμινοκουβέρτες, παιδικές κουβέρτες και αδιάβροχα παραδόθηκαν στα δύο Λιμεναρχεία, τα οποία συνεργάζονται με το Παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε επιχειρήσεις στη θάλασσα. Για την αποστολή της βοήθειας ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης το Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Δράσεων της Κεντρικής της Διοίκησης και το αντίστοιχο της Σάμου, ενώ η ACS, χορηγός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ανέλαβε δωρεάν τη μεταφορά του εξοπλισμού από την Θεσσαλονίκη.
 
Η ACS στέκεται από το 2016 αρωγός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με σκοπό την ενίσχυση του επιχειρησιακού της έργου στη θάλασσα, καθώς με την αύξηση των προσφυγικών ροών και πάλι στα νησιά, οι λιμενικές αρχές καλούνται να φέρουν εις πέρας για άλλη μια φορά δεκάδες επιχειρήσεις σε καθημερινή πλέον βάση.