Πρόσκληση σε διάλεξη

Διαβάστηκε από 1774 αναγνώστες -

Ο Ζιλ - Ερίκ Σεραλινί, ένας από τους κορυφαίους καθηγητές μοριακής βιολογίας του Πανεπιστημίου της Caen και ειδικός στον τομέα της Γενετικής, έρχεται στην Αθήνα για δύο ξεχωριστές διαλέξεις, την Τρίτη, 25 Απριλίου 2017.

 
Ο κ. Σεραλινί έχει δημοσιεύσει τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων οργανισμών στην υγεία και αποκάλυψε τη σύνδεσή τους με την ανάπτυξη καρκίνου, σημάδια τοξικότητας στα νεφρά και το συκώτι ή και πρόωρο θάνατο. Επίσης, απέδειξε πως το σύστημα ελέγχου για την έγκριση μεταλλαγμένων για κατανάλωση ήταν απολύτως ανεπαρκές. Η έρευνα του κ. Σεραλίνι αφορούσε μεταλλαγμένο καλαμπόκι της πολυεθνικής των μεταλλαγμένων, Monsanto, και το ζιζανιοκτόνο Roundup της ίδια εταιρίας.

Μετά τις αποκαλύψεις του, ο καθηγητής βρίσκεται στο στόχαστρο του λόμπι των εταιριών βιοτεχνολογίας και έχει δεχτεί αγωγές από τη Monsanto.
 
Η εκδήλωση οργανώνεται από το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Π.Μ.Σ. Διαχείρισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών και Κινδύνων και το Τμήμα Βιοτεχνολογίας και Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Π.Μ.Σ. Τοξικολογίας.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Τελετών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (Eλευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα).

Πρόγραμμα ημέρας:
11.00 - 12.30
Prof G.-E. Seralini (Univ. Caen, France) and Chef Jérôme Douzelet
"Chemical pollution of food and detoxification by natural aromas"
(Χημική μόλυνση του φαγητού και αποτοξινοποίηση με φυσικά αρώματα)

19.00 - 20.30
Prof G.-E. Seralini (Univ. Caen, France)
"GMOs and pesticides, long term effects on health"
(Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί και ζιζανιοκτόνα: μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία)

Μετά το τέλος κάθε διάλεξης θα ακολουθήσει συζήτηση.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ