Πρόσκληση στον Ετήσιο Διάλογο «Η εξασφάλιση της Ποιότητας Ζωής σε συνθήκες Κλιματικής κρίσης»

Διαβάστηκε από 1127 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/12/2019

O Ετήσιος Διάλογος του Θεσμού BRAVO με θέμα «Η εξασφάλιση της Ποιότητας Ζωής σε συνθήκες Κλιματικής κρίσης» θα λάβει χώρα την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

 
Με αφορμή τις εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον περιορισμό των ρύπων στην Ευρώπη μέχρι το 2050 και το σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που βγαίνει σε ανοικτή διαβούλευση σε σχέση με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για την απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2028, ο Ετήσιος Διάλογος του Θεσμού BRAVO με θέμα «Η εξασφάλιση της Ποιότητας Ζωής σε συνθήκες Κλιματικής κρίσης» θα λάβει χώρα την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.
 
Ο φετινός διάλογος θα αναπτυχθεί σε 3 θεματικές ενότητες και θα ξεκινήσει με τις επίσημες ομιλίες των κ.κ. Χρήστου Ζερεφού, Καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας, ΕΚΠΑ, Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, Συντονιστή της Επιτροπής Μελέτης των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου-Σταύρου Κρεμλή, Συμβούλου του Πρωθυπουργού για τα θέματα της Ενέργειας, του Κλίματος, του Περιβάλλοντος και της κυκλικής Οικονομίας, Διευθυντή ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  
 
Πάνελ Διαλόγου 1:  Ενέργεια & Κλίμα
Με τη συμμετοχή των κ.κ. Θεοδώρας Αντωνακάκη, Επιστημονικής Γραμματέως της Επιτροπής Μελέτης των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεράσιμου Θωμά, Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιάννη Πανιάρα, Προέδρου Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη & Γενικού Διευθυντή Τομέα Ελλάδας & Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ,  Ανδρέα Σιάμισιη, Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΕΛ.ΠΕ, Νικολάου Χατζηαργυρίου, Καθηγητή Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.
 
Πάνελ Διαλόγου 2: Κυκλική Οικονομία
Με τη συμμετοχή των κ.κ. Κωνσταντίνου Αραβώση, Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, Σίσσυς Ηλιοπούλου, Διευθύντριας Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Coca Cola Hellas, Δημήτρη Παπαστεργίου, Προέδρου ΚΕΔΕ,  Απόστολου Τζιτζικώστα, Προέδρου ΕΝΠΕ.
.
 
Πάνελ Διαλόγου 3: Εκπαίδευση & Αλλαγή Κουλτούρας
Με τη συμμετοχή των κ.κ. Γεώργιου Βούτσινου, Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Διά Βίου Μάθησης, Νίκου Χαραλαμπίδη, Γενικού Διευθυντή Greenpeace Hellas, Αστέρη Χουλιάρα, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων.

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωσης θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα In action for a Better World  ένα βραβευμένο πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα  European Sustainability Awards 2019, που καλεί σε προσωπικό επίπεδο τον κάθε Ενεργό Πολίτη να δεσμευθεί τόσο συλλογικά όσο και προσωπικά στη δημιουργία ενός Βιώσιμου μέλλοντος.

O Θεσμός BRAVO αποτελεί έναν θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υποστηρίζοντας τη Δημιουργία της ΕΛΛΑΔΑΣ του ΑΥΡΙΟ. Ο άξονας πάνω στον οποίο χτίζεται ο διάλογος για την ευρύτερη αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που αναπτύσσουν οι συμμετέχοντες οργανισμοί, ΦΟΡΕΙΣ, ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 

Δίνει έμφαση στην προώθηση ενός συστηματοποιημένου κοινωνικού διαλόγου με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής απόψεων, ενημέρωσης και ανοιχτής διαβούλευσης, καθώς και μιας ευρύτερης κουλτούρας για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 160 Οργανισμοί με 250 πρωτοβουλίες, 350 εκπρόσωποι Κοινωνικών Εταίρων και περισσότεροι από 35.000 Ενεργοί Πολίτες.
 
Στα αποτελέσματα του διαλόγου θα βασισθεί ένα policy paper το οποίο θα δοθεί σε όλους τους Θεσμικούς Φορείς.
Μπορείτε να ενημερωθείτε περισσότερο επισκεπτόμενοι  τη σελίδα της Ετήσιας εκδήλωσης Bravo 2019 καθώς και να κάνετε την εγγραφή σας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έναρξη για το «Εξοικονόμηση κατ` οίκον ΙΙ»

Εξοικονομώ Κατ` Οίκον 2019: Ξεκινούν οι αιτήσεις στην Δυτική Ελλάδα

Δώσε αξία στο κτίριο σου.

Radiater Aqua Eco - Το Ειδικό Χρώμα Νερού για Καλοριφέρ από τη Vivechrom

Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων

Απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας στο Δίστρατο Κόνιτσας

`Αριστη γνώση στην τεχνολογία φωτισμού

ΝΕΟ e-shop από την MP Energy Solutions!

Αυτόνομη Θέρμανση με Φυσικό Αέριο

Η Schneider Electric επεκτείνει τη σειρά Easy UPS 3M

H LG και η LUMI συνεργάζονται για πιο έξυπνο οικιακό οικοσύστημα

`Αριστη ποιότητα στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

Κορυφαία ποιότητα και τεχνογνωσία στα φωτοβολταϊκά

Αντλίες Θερμότητας διαιρούμενου τύπου της Vaillant, η απόλυτη εμπειρία άνεσης

Η Energy 4you έχει τη λύση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Αντλίες Θερμότητας MIDEA - Συστήματα Κεντρικού Κλιματισμού

Υπογραφή δήλωσης υποστήριξης της πρωτοβουλίας «Just Transition»

BIOCLIMA: Πιστοποιημένο σύστημα θερμομόνωσης από την KRAFT PAINTS

ΓΕΝΕΜ: Αξιόπιστοι και ποιοτικοί Ταχυθερμαντήρες

ΝΕΟ Green SMART GUIDE για λύσεις ... Οικονομίας!

περισσότερα »