Εξασφαλισμένη ποιότητα στα μονωτικά υλικά!

3.374 επισκέψεις στο άρθρο

Η Fibran προτείνει εξωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα, ο οποίος εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη για κάθε κτίριο!


FIBRAN ιδρύθηκε το 1974, από το 1995 πρωταγωνιστεί στο χώρο παραγωγής μονωτικών υλικών στον Ελλαδικό και στον Ευρωπαϊκό χώρο. Σήμερα διαθέτει συνολικά 6 υπερσύγχρονες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής μονωτικών υλικών (Εξηλασμένης Πολυστερίνης, Πετροβάμβακα και Διογκωμένης Πολυστερίνης) καθώς και Γυψοσανίδας.
Στην Ελλάδα, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Τερπνή Σερρών, παράγονται προϊόντα πετροβάμβακα με την εμπορική ονομασία FIBRANgeo και  προϊόντα εξηλασμένης πολυστερίνης με την εμπορική ονομασία FIBRANxps.

Εξωτερική Θερμομόνωση με πετροβάμβακα FIBRANgeo
Κορυφαία λύση για την εξωτερική θερμομόνωση είναι με διαφορά η αξιοποίηση του πετροβάμβακα FIBRANgeo. Ο πετροβάμβακας είναι το μοναδικό υλικό που σε ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης για το κέλυφος του κτιρίου αποδίδει 4 οφέλη αντί για 1και η μόνη ελληνική βιομηχανία που το παράγει είναι η FIBRAN.
 
1)Θερμομόνωση
2)Πυροπροστασία
3)Ηχομόνωση
4)Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική
 
Ο πολύ χαμηλός συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας (λD=0,035 W/mK), εγγυάται την άριστη θερμομόνωση του τοίχου και πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Ο πολύ υψηλός συντελεστής ηχοαπορρόφησης (αw = 0,95), εξασφαλίζει την ησυχία στο εσωτερικό του κτηρίου, γιατί βελτιώνει την ηχομόνωση των τοίχων κατά 10 έως 15 dB, και μειώνει τον εισερχόμενο θόρυβο κατά τουλάχιστον 70 %.

Η υψηλότερη κατηγορία αντοχής στη φωτιά Α1 (άκαυστος), εξασφαλίζει την απαιτούμενη πυροπροστασία του κτηρίου, ακόμη και με τους πλέον αυστηρούς κανονισμούς πυροπροστασίας. Ακόμη, ο πετροβάμβακας αποτελεί το αγαπημένο μονωτικό της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η ικανότητά του να εξασφαλίζει τη μέγιστη διαπνοή του κτηριακού περιβλήματος και τον παθητικό αερισμό της κατασκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Fibran πατήστε εδώ.