Ψάχνεις ηλεκτρικό τζάκι - Τι να προσέξεις

Ψάχνεις ηλεκτρικό τζάκι - Τι να προσέξεις

  • Ψάχνεις ηλεκτρικό τζάκι - Τι να προσέξεις
  • Ψάχνεις ηλεκτρικό τζάκι - Τι να προσέξεις

Ψάχνεις ηλεκτρικό τζάκι - Τι να προσέξεις

3.147 επισκέψεις στο άρθρο (06/03/2024)
Σχολιάστε

- Ενεργειακό τζάκι: Δες το λειτουργία προτού το αγοράσεις
- Κοίταξε τι εξοπλισμό έχει
- Πρόσεξε τα ζητήματα ασφαλείας
- Δες αν μπορείς να αλλάξεις εύκολα τις λάμπες

Σου αρέσει το τζάκι αλλά ψάχνεις έναν πιο πράσινο και ταυτόχρονα φθηνό και ελάχιστα ενεργοβόρο τρόπο να ζεσταθείς το χειμώνα που έρχεται; Αφού σου αρέσει η αισθητική που έχει το τζάκι, μπορείς να ποντάρεις στη σύγχρονη εκδοχή του, χωρίς τον καπνό και την ταλαιπωρία με τα ξύλα και τις στάχτες μέσα στο σπίτι σου. Υπάρχουν λοιπόν, τα ηλεκτρικά ή ενεργειακά τζάκια που έχουν το εφέ της φλόγας, με τη διαφορά ότι αυτή ανάβει με ηλεκτρικό ρεύμα. Με ένα τέτοιο σύστημα διατηρείς την αισθητική που σου αρέσει και ταυτόχρονα έχεις το χώρο καθαρό και ζεστό. Πώς θα το επιλέξεις;

Δες το σε λειτουργία, προτού το αγοράσεις

Το στιλ που έχουν τα ενεργειακά τζάκια διαφέρει ως προς την αισθητική τους, δηλαδή μπορεί να φέρουν μεταλλική φόρμα, ακόμα και να μοιάζουν με μια παλιά σόμπα αλλά με ψεύτικα ξύλα που όμως φαίνονται να καίγονται. Καλό είναι να δεις το θερμαντικό σώμα σε λειτουργία, ώστε να πάρεις μια ιδέα πώς δείχνει και αν σου αρέσει.

Κοίταξε τι εξοπλισμό έχει το ενεργειακό τζάκι

Τηλεχειριστήριο: Συνήθως είναι απλό με τις βασικές ρυθμίσεις και τη δυνατότητα να επέμβεις στη φλόγα και τη δυναμική της. Ορισμένα συστήματα έχουν και χειριστήριο που λειτουργεί από απόσταση.

Ανεμιστηράκι: Πολλά μοντέλα διαθέτουν και λειτουργία ανεμιστήρα που διαχέει τον ζεστό αέρα στο χώρο, όμως θα πρέπει να είναι αποδοτικό και χωρίς αυτό.
Έχει υπόψη σου ότι συνήθως ένα ηλεκτρικό τζάκι δεν είναι εξίσου αποδοτικό με ένα κλιματιστικό inverter. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί μια καλή επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο.

Θερμοστάτης: Επιπλέον, κάποια μοντέλα διαθέτουν και αυτή τη λειτουργία, με την οποία ρυθμίζεις τη θερμοκρασία.

Πρόσεξε ζητήματα ασφαλείας

Πρόσεξε όλες εκείνες τις προδιαγραφές που ένα ενεργειακό τζάκι πρέπει να έχει. Για παράδειγμα, δεν θέλουμε η εξωτερική επιφάνεια να υπερθερμαίνεται σε σημείο απαγορευτικό στο να την αγγίξεις.

Συνέχεια του άρθρου >>>