Πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους αυθεντικούς MC4 Συνδετήρες

2.439 επισκέψεις στο άρθρο

Η εταιρία Stäubli Electrical Connectors/Multi-Contact και η εταιρία Νικόλαος Αδ. Στύλας & ΣΙΑ Ο.Ε., αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο, σας εφιστούν την προσοχή σας για τις Φ/Β εγκαταστάσεις σας, μέσω της φερεγγυότητας και αξιοπιστίας των προϊόντων μας.

Πρόσφατα στην αγορά εμφανίστηκε ένας αυξημένος αριθμός φθηνών αντίγραφων των εξαρτημάτων της Stäubli Electrical Connectors / MC για Φ/Β (connectors, εργαλεία κλπ.) με προέλευση κυρίως από Κίνα. Μέσω συγκριτικών μελετών και έλεγχο της ποιότητας των υλικών προκύπτει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην ποιότητα.

Οπτικά, τα αντίγραφα είναι πανομοιότυπα με τα προϊόντα της Stäubli/MC, όμως στον τομέα των Φ/Β επιβάλλεται να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και να επιλέξουμε προϊόντα από έναν αξιόπιστο προμηθευτή.

Τα προϊόντα της MC κατασκευάζονται πάντα με το διακριτικό λογότυπο της MC ενσωματωμένο. Έχουν ως χώρα προέλευσης την Ελβετία και εταιρία παραγωγής την Stäubli Electrical Connectors / Multi-Contact.

Στο επίσημο έγγραφο του οργανισμού TÜV σχετικά με τις συνδέσεις μεταξύ MC4® συνδετήρων και συνδετήρων διαφορετικών κατασκευαστών που χαρακτηρίζονται “MC συμβατοί”, αναφέρονται τα εξής:

1) Το τρέχον πιστοποιητικό για τους συνδετήρες MC4®, βασίζεται σε ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί με τους αντίστοιχους συνδέσμους της σειράς MC4®.
 
2) Η συμβατότητα των Φ/Β συνδετήρων μπορεί να επιβεβαιωθεί ΜΟΝΟ με προϊόντα της ΙΔΙΑ ΣΣΕΙΡΑΣ από τον ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, ή για προϊόντα από δύο ή περισσότερους συνεργάτες που χρησιμοποιούν τα ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ και που ενημερώνουνε ο ένας τον άλλο για τυχόν τροποποιήσεις.
 
3) Τα αποτελέσματα των ελέγχων μεταξύ συνδετήρων διαφορετικών κατασκευαστών αντιπροσωπεύουν την τρέχουσα κατάσταση σε συγκεκριμένα δοκιμαζόμενα στοιχεία. Τα αποτελέσματα αυτά ΔΕΝ παρέχουν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ συμπέρασμα για την μακροχρόνια αξιοπιστία αυτών των συνδυασμών των συνδετήρων.
 
4) Σε συνάρτηση με τα ανωτέρω, εξΆ αιτίας αυτών των ανασφαλών συμπερασμάτων σε συνδέσεις Φ/Β συνδετήρων διαφορετικών κατασκευαστών, οι επιθεωρητές των Φ/Β εγκαταστάσεων επιβάλλεται να απορρίπτουν  παρόμοιους συνδυασμούς.
 
Τέλος, σε αρκετές χώρες, η σύνδεση Φ/Β συνδετήρων επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται συνδετήρες της ΙΔΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ και του ΙΔΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά  την εταιρεία Νικόλαος Αδ. Στύλας & ΣΙΑ Ο.Ε πατήστε εδώ