Πώς να εξοικονομήσετε καύσιμα στο όχημα σας

2.715 επισκέψεις στο άρθρο

Εξοικονομήστε καύσιμα, μειώστε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και βελτιώστε την ποιότητα του αέρα, ακολουθώντας τις συμβουλές οδήγησης και τον τρόπο σκέψης σχετικά με την επιλογή του οχήματος.

Η αποτελεσματική οδήγηση έχει επίσης οφέλη από την ασφάλεια λόγω της έντονης εστίασής της στην καλύτερη πρόβλεψη.

Μεταβείτε σε: Τεχνικές εξοικονόμησης καυσίμων για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, Κατά την αγορά ενός οχήματος, Εναλλακτικές λύσεις στην οδήγηση

Τεχνικές εξοικονόμησης καυσίμων για οποιοδήποτε αυτοκίνητο
Οδηγήστε ομαλά
Αξιολογήστε το δρόμο μπροστά σας όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφύγετε την περιττή πέδηση και την επιτάχυνση, γεγονός που αυξάνει την ποσότητα καυσίμου που χρησιμοποιείτε.
Διατηρήστε μεγαλύτερη απόσταση από το μπροστινό όχημα, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητά σας όταν είναι απαραίτητο χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα φρένα.

Γυρίστε νωρίς σε υψηλότερη ταχύτητα
Η οδήγηση σε χαμηλότερες στροφές μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, οπότε κινηθείτε σε ταχύτητα περίπου 2.000 στροφές ( RPM).

Απενεργοποιήστε τη μηχανή
Πολλά νεότερα αυτοκίνητα σβήνουν αυτόματα όταν είναι στάσιμα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό στο δικό σας αυτοκίνητο, απενεργοποιήστε το αμάξι σας όταν σταματήσετε για περίπου ένα λεπτό ώστε να εξοικονομήσετε καύσιμο.

Κόψτε ταχύτητα
Το κόστος των καυσίμων σας θα αυξηθεί όσο γρηγορότερα οδηγείτε, ώστε να διατηρείτε τις ταχύτητες λογικές.

Παράθυρα εναντίον κλιματισμού
Εάν ταξιδεύετε με χαμηλή ταχύτητα, τα ανοιχτά παράθυρα είναι πιο αποτελεσματικά. Εάν ταξιδεύετε με ταχύτητα 60 μίλια ανά ώρα ή παραπάνω, κλείνοντας τα παράθυρα και χρησιμοποιώντας το κλιματιστικό θα εξοικονομήσετε περισσότερα καύσιμα.

Πίεση ελαστικών
Τα υπο-φουσκωμένα ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμων και μπορούν να είναι επικίνδυνα στο δρόμο, γι `αυτό ελέγξτε τα μία φορά το μήνα και πριν από μεγάλες διαδρομές.

Ράφια / κιβώτια οροφής
Έχοντας αυτά τα πρόσθετα στο αυτοκίνητό σας όταν δεν χρησιμοποιούνται, θα αυξήσει την αντίσταση όπως και το κόστος των καυσίμων.

Τσεκάρετε το φορτίο σας
Αφαιρέστε τα επιπλέον αντικείμενα από το αυτοκίνητό σας πριν ταξιδέψετε για να μειώσετε το βάρος.

Όταν αγοράζετε ένα νέο όχημα
Η επιλογή του οχήματος μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο κόστος των καυσίμων και στις εκπομπές καυσίμου και γενικά, όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του κινητήρα τόσο πιο αποδοτικό θα είναι το όχημα.

Νέα αυτοκίνητα
Τα αυτοκίνητα είναι πλέον πολύ πιο αποδοτικά από πλευράς καυσίμων και έχετε μια επιλογή από διαφορετικούς τύπους κινητήρων: βενζίνη, ντίζελ, υβριδικά και ηλεκτρικά.

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
Η απόδοση καυσίμου σε παλαιότερα αυτοκίνητα ποικίλλει σημαντικά. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

`Aρθρο του κου Χατζηθεοδοσίου Γεώργιος
www.seomarketer.gr