Ρομποτική τεχνολογία στις επιχειρήσεις και βιομηχανίες

1.730 επισκέψεις στο άρθρο

Tην Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης φιλοξενεί την πρώτη διοργάνωση RobotDay Hellas.

Tην Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ως μέλος του Ευρωπαϊκού προγράμματος DIH2 για την προώθηση της ρομποτικής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις και βιομηχανίες (SME, Mid-Caps) φιλοξενεί την πρώτη διοργάνωση RobotDay Hellas και σας προσκαλεί στο αίθουσα Αίολος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης – CERTH.
 

Στόχος του workshop είναι να παρουσιαστούν τα κύρια χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας του προγράμματος DIH2, όσον αφορά την ευκαιρία χρηματοδότησης που παρέχει το έργο σε Ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παρόχους τεχνολογίας. Η διοργάνωση θα εκθέσει με λεπτομέρεια και σαφήνεια τους σκοπούς της χρηματοδότησης και θα προβάλει όλους τους τρόπους που μπορεί μια εταιρεία (SME, Mid-Cap κ.α). ή ένας πάροχος τεχνολογίας (ερευνητικό κέντρο, πανεπιστήμιο, εταιρείες ερευνάς και ανάπτυξης κτλ.) να επωφεληθεί από το πρόγραμμα και να ανακαλύψει αξιόπιστες τεχνολογικές λύσεις και εμπορικές προτάσεις από όλη την Ευρωπαϊκή ένωση.

Open Call

Μέσω του DIH² δίνεται η ευκαιρία σε όλες τις Μικρές και Μεσαίες βιομηχανικές επιχειρήσεις καθώς και τους παρόχους τεχνολογικών λύσεων (όπως ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, εταιρείες ερευνάς και ανάπτυξης κτλ.) να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν το δικό τους πλάνο απέναντι στις προκλήσεις της παραγωγής στα οποία οι ρομποτικές λύσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις παραδοσιακές διαδικασίες.

Παρέχοντας δωρεάν χρηματοδότηση ¤ 248 χιλιάδων Ευρώ, Ευρωπαϊκών μετοχικών πόρων, οι κοινοπραξίες των εταιρειών και παρόχων τεχνολογίας μπορούν να υλοποιήσουν την δική τους ερευνητική πρόταση που αφορά τις δικές τους ξεχωριστές βιομηχανικές προκλήσεις. Μετά από διαγωνισμό οι καλύτερες λύσεις  θα υποστηριχθούν και θα προωθηθούν σε ένα ευρύ πανευρωπαϊκό κοινό μέσω όλων των Ευρωπαϊκών κόμβων (Digital Innovation Hubs) του προγράμματος  DIH² προσφέροντας μια σημαντική εμπορική ευκαιρία αξιοποίησης των προτάσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο εδώ: http://www.dih-squared.eu/