``Safety Truck on Tour`` Roadshow από τη Siemens

2.133 επισκέψεις στο άρθρο

Λύσεις ασφάλειας για τα βιομηχανικά περιβάλλοντα παρουσιάστηκαν από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας της Siemens A.E., στο Roadshow “Safety Truck on Tour” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Το Safety Truck επισκέφτηκε 15 κορυφαίες βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα – σε Αθήνα, Κόρινθο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη κ.α., όπου πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις μέσα από τις διαθέσιμες στο φορτηγό λειτουργικές εφαρμογές της Siemens. Πρόκειται για βιομηχανίες από τον κλάδο τροφίμων & ποτών, εταιρείες κατασκευής μηχανημάτων (ΟΕΜ), καθώς επίσης και Solution Partners της Siemens Α.Ε.
 
Οι εφαρμογές του Safety Truck αποτελούν προσομοιώσεις πραγματικών γραμμών παραγωγής και θέτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις για την ασφάλεια του βιομηχανικού περιβάλλοντος, καθώς και των χρηστών των επιμέρους μηχανημάτων.
 
Στη διάρκεια των εκπαιδεύσεων δόθηκαν παραδείγματα επικινδυνότητας κατά τη χρήση των μηχανημάτων, όπου μέσω των λύσεων της Siemens, τέθηκαν τα απαιτούμενα επίπεδα αξιοπιστίας για την ασφάλεια του χρήστη. Παρουσιάστηκε, επίσης, η διαδικασία υλοποίησης των εφαρμογών ασφαλείας, από το στάδιο της μελέτης του υπολογισμού της επικινδυνότητας έως την επιλογή των κατάλληλων υλικών, καθώς και η αρχιτεκτονική και θέση-σε-λειτουργία των συστημάτων ελέγχου ασφαλείας.
 
Η δεκαήμερη παρουσία του Siemens Safety Truck στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με ημερίδα που οργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία περισσότερων από 80 πελατών της εταιρείας. Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο και τα θέματα ασφαλείας που αφορούν τη χρήση μηχανημάτων στη βιομηχανία.

Εξειδικευμένοι μηχανικοί της εταιρείας παρουσίασαν επίσης το λογισμικό της Siemens, Safety Evaluation Tool, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η μελέτη της νομοθεσίας, των προτύπων για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας και του ορισμού των επιπέδων της αξιοπιστίας του συστήματος ελέγχου ασφαλείας, ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα και γρήγορα να επιλέξει με ασφάλεια τα κατάλληλα υλικά για την υλοποίηση της εφαρμογής του.