Σε μιάμιση ώρα δεσμεύτηκαν τα 55,7 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού

1.604 επισκέψεις στο άρθρο

Εξοικονομώ κατ` οίκον 2019 Αττική: Πάνω από 5.000 αιτήσεις σε 95 λεπτά.

Εξοικονομώ κατ` οίκον 2019 Αττική: Το τεράστιο ενδιαφέρον και των κατοίκων της Αττικής για το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ` Οίκον ΙΙ που είχε ως αποτέλεσμα σε 95 λεπτά να εξαντληθούν οι διάθεσιμοι πόροι του προϋπολογισμού  δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. Όπως είπε η κυρία Σδούκου «σε μια ώρα έχουν μπει στο σύστημα 8.400 αιτήσεις και έχει ολοκληρωθεί η υποβολή 3.800 εξ αυτών». Με τον όρο «ολοκλήρωση» ουσιαστικά εννοείται η δέσμευση του ποσού καθώς μετά από αυτό το στάδιο «ακολουθεί τυπική διαδικασία να περάσει η αίτηση από επενδυτική επιτροπή και τότε εγκρίνεται και ξεκινά η προθεσμία που έχει κανείς να ολοκληρώσει το έργο του».

«Περίπου κάθε 15 λεπτά ολοκληρώνονται 1.300 αιτήσεις» πρόσθεσε η κυρία Σδούκου. Όπως εξήγησε «η πρόβλεψη είναι, επειδή είναι εξαντλήσιμος ο προϋπολογισμός να εγκριθούν περίπου 5.000 αιτήσεις». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος «η πλατφόρμα άνοιξε στις 10:00 και οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλήθηκαν στις 11:35. Υποβλήθηκαν 5.345 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 55,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 10.168 αιτήσεις.
 

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον ΒΆ Κύκλο του «Εξοικονομώ κατ` οίκον» θα συνεχιστεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου για τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

«Το ΥΠΕΝ υπενθυμίζει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι και στο πλαίσιο αυτό θα εξαντλήσει –σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης- τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας.