Σεμινάριο «Θαλλάσιες Ενεργειακές Εφαρμογές»

1.961 επισκέψεις στο άρθρο

Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει ως στόχο να παράσχει στους συμμετέχοντες τις κατάλληλες γνώσεις πάνω σε σύγχρονες τεχνολογίες κυματικής ενέργειας και εφαρμογές υπεράκτιων αιολικών πάρκων .

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου "TILOS" (HORIZON 2020) αλλά και του προγράμματος ελληνογαλλικής συνεργασίας "PLATON" η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Πειραιά και Νήσων εξειδικευμένο τεχνολογικό σεμινάριο με τίτλο "Θαλάσσιες Ενεργειακές Εφαρμογές". Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει ως στόχο να παράσχει στους συμμετέχοντες τις κατάλληλες γνώσεις πάνω σε σύγχρονες τεχνολογίες κυματικής ενέργειας και εφαρμογές υπεράκτιων αιολικών πάρκων .

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που προσφέρει το σεμινάριο περιλαμβ άνει διαλέξεις από ακαδημαϊκούς, ερευνητές αλλά και έμπειρους μηχανικούς με ισχυρό υπόβαθρο στον τομέα των θαλάσσιων ενεργειακών εφαρμογών. Μεταξύ άλλων, μέσω των προγραμματισμένων θεματικών ενοτήτων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στους τομείς των εφαρμογών της αιολικής ενέργειας στο θαλάσσιο χώρο καθώς και των εφαρμογών της κυματικής ενέργειας. Στα πλαίσια αυτά θα παρουσιασθεί το θεωρητικό υπόβαθρο, σύγχρονα υπολογιστικά μοντέλα και μελέτες αλλά και αποτελέσματα εφαρμογής, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και πρωτότυπο πειραματικό υβριδικό σύστημα αξιοποίησης αιολικής και κυματικής ενέργειας που αναπτύχθηκε και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ.

Προαπαιτούμενο
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ένα βασικό υπόβαθρο σχετικό με ενεργειακά συστήματα καθώς και βασικές γνώσεις φυσικών επιστημών.

Αιτήσεις: Έως 26 Ιανουαρίου 2018

Κόστος 150 ¤/συμμετέχοντα

On line αιτήσεις στο σύνδεσμο:
http://www.sealab.gr/pages/viewpage.action?pageId=17924111