Σημαντικά θέματα και ανταλλαγή απόψεων για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

2.043 επισκέψεις στο άρθρο

Στις 26/6 πραγματοποιήθηκε το 1ο After Work Meeting του ΠΣΕΜ στον πολυχώρο Υάδες με θέμα το Πρόγραμμα Εξοικονομώ.

Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι, με μια πιο χαλαρή διάθεση, η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, ιδεών σε θέματα που αφορούν τον κλάδο των μονώσεων.
 
Η συνάντηση ξεκίνησε με μια μικρή αναφορά στις ενέργειες του Συνδέσμου, από τις αρχικές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την κατάρτιση του προγράμματος. Στις συναντήσεις αυτές, ο ΠΣΕΜ έθεσε όλα τα σημαντικά θέματα, που τα μέλη μας είχαν επισημάνει από το Εξοικονομώ Ι και τα οποία αφορούσαν την εκτέλεση των εργασιών από πιστοποιημένα συνεργεία κατά ΕΣΥΔ, τη γραφειοκρατία, τις αρχικές τιμές των εργασιών και φυσικά το θέμα των γρήγορων αποπληρωμών.
 
Επίσης, έγινε αναφορά και στις ενέργειες που καθημερινά πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος, με στόχο τη στήριξη των μελών του σε οποιοδήποτε θέμα, πρόβλημα ή και απορία δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή του προγράμματος.
 
Τέλος, υπενθυμίστηκε ότι ο ΠΣΕΜ μετά την έναρξη του Εξοικονομώ ΙΙ, όταν δημιουργήθηκε σύγχυση στην αγορά για το αν ήταν απαιτητή η Α.Μ.Κ για τις μονώσεις, προχώρησε στην αποστολή σχετικού ερωτήματος προς το Υπουργείο για το οποίο και έλαβε σχετική διευκρινιστική απάντηση για την οποία ενημερώθηκαν όλα τα μέλη.
Ταυτόχρονα, στάλθηκε στο ΥΠΕΝ επιστολή με την οποία ζητήθηκε από το Υπουργείο να εφαρμοστεί και στο Εξοικονομώ το προβλεπόμενο από τις Τεχνικές Προδιαγραφές ΕΛΟΤ, ότι δηλαδή για την εκτέλεση των εργασιών θερμομόνωσης και στεγανοποίησης σε Δημόσια Έργα, πρέπει να προτιμώνται κατά προτεραιότητα συνεργεία πιστοποιημένα από το ΕΣΥΔ.
 
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων, η οποία ανέδειξε όλες τις πτυχές του προγράμματος, θετικές και αρνητικές, σχολιάστηκαν οι κινήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, τέθηκαν νέα θέματα τα οποία πρέπει να επισημανθούν από τον Σύνδεσμο προς το ΥΠΕΝ και ολοκληρώθηκε η συνάντηση με αναφορά στην εξαγγελία του νέου κύκλου αιτήσεων μέσα στον Ιούλιο.
 
Η συνάντηση έκλεισε με την πεποίθηση όλων ότι επιβάλλεται να γίνονται αυτές οι συναντήσεις στις οποίες θα συζητούνται τα τρέχοντα θέματα.
 
Σας περιμένουν λοιπόν σύντομα και στο 2ο After Work Meeting!