Στην Κύπρο κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Διαβάστηκε από 1531 αναγνώστες -

Στην Κύπρο κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου για να συζητήσουν τις προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου.

 
Οι Eni, ExxonMobil και Total στο Eastern Mediterranean Gas Conference.

Στελέχη από κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των Eni, ExxonMobil, Hellenic Petroleum, Noble Energy και Total, συγκεντρώνονται στην Κύπρο για να συζητήσουν τις εξελίξεις και τις προοπτικές του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το συνέδριο Eastern Mediterranean Gas Conference (EMGC) 2019, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 6 και 7 Μαρτίου, αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, με διήμερο πρόγραμμα ομιλιών από εμπειρογνώμονες του χώρου.
 
Η επικεφαλής του συνεδρίου, Catherine Watkins, δήλωσε σχετικά: «Το EMGC αποτελεί το μοναδικό συνέδριο στην Ανατολική Μεσόγειο που καταφέρνει να προσελκύσει τόσο μεγάλη συμμετοχή από διαχειριστές τεμαχίων στις ΑΟΖ της περιοχής. Για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ή που ενδιαφέρονται να επενδύσουν, το EMGC αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας φυσικού αερίου της περιοχής, για πρόσβαση στις αγορές της περιοχής και για αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών».
Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του φετινού συνεδρίου αναμένεται να αποτελέσει η συζήτηση πάνελ μεταξύ στελεχών της Eni, της Total, της ExxonMobil, της Hellenic Petroleum και της Noble Energy. Τα στελέχη των εταιρειών που διαχειρίζονται τεμάχια στις ΑΟΖ της περιοχής θα συζητήσουν για το πώς η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της, ώστε να αποτελέσει κέντρο παροχής υπηρεσιών πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα διερευνήσουν τα σχετιζόμενα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις και θα προτείνουν στρατηγικές για την καθιέρωση της Κύπρου σε αυτό τον ρόλο.
Οι ομιλητές θα συζητήσουν επίσης για τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα έχει η Κύπρος από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, καθώς και για τη συμβολή της χώρας στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπρόσθετα, θα ανταλλάξουν απόψεις για το πού τοποθετείται η Κύπρος στη λίστα πιθανών εναλλακτικών κέντρων παροχής υπηρεσιών στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για το κατά πόσο μία ειδική βάση στις ακτές είναι απαραίτητη, προκειμένου να καταφέρει η χώρα να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της και να αποτελέσει κέντρο παροχής υπηρεσιών της περιοχής.
 
Πιο συγκεκριμένα, στο πάνελ θα συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Μπαρμπέρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eni Κύπρου, ο Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, ο Yves Grosjean, Γενικός Διευθυντής της Total E&P Κύπρου, ο L. Gene Kornegay, Country Manager και Αντιπρόεδρος της Noble Energy International και ο Βαρνάβας Θεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ExxonMobil. Ο Νίκος Παπακυριακού, Oil & Gas Services Leader της Deloitte Κύπρου, θα αναλάβει τον συντονισμό του πάνελ.
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις υψηλού επιπέδου από ομιλητές όπως ο Γιώργος Λακκότρυπης, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Carlo Russo, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρώπης και της Ρωσίας της Eni SpA, ο Ηλίας Κασής, Αντιπρόεδρος της Βόρειας Αφρικής της Total Exploration & Production και ο Γιάννης Μπασιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).
Επιπρόσθετα, ο Sun Xiansheng, Γενικός Γραμματέας του International Energy Forum, θα αναλύσει τις δυνατότητες διεθνούς και τοπικής συνεργασίας στον κλάδο της ενέργειας, καθώς και τον αναδυόμενο ρόλο της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Το συνέδριο EMGC 2019 διοργανώνεται από την Gulf Energy Information, η οποία εκδίδει τα εξειδικευμένα κλαδικά έντυπα Petroleum Economist, World Oil, Hydrocarbon Processing, Pipeline & Gas Journal και Gas Processing & LNG.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο φετινός Απρίλιος ένας από τους θερμότερους μήνες στην Ιστορία

ΣΒΠΕ: Δεν καταργούνται όλα τα πλαστικά μιας χρήσης το 2021

H Chiquita δωρίζει πάνω από 1,5 εκ. μπανάνες σε ευάλωτες κοινότητες

Από την SAS για την Ημέρα της Γης

Η Chiquita ενισχύει τη δέσμευσή της για καλύτερες περιβαλλοντικές πρακτικές

Συνεργασία SAS και Software Group με πλατφόρμα για την αντιμετώπιση του COVID-19

Παραγωγή 10.000 αναπνευστήρων των Air Liquide Medical Systems

Eκπομπές ρύπων: Ο Covid-19 φέρνει τη μεγαλύτερη μείωση από τον Β` Π. Πόλεμο

10 δισ. δολάρια από τον πλουσιότερο επιχειρηματία του πλανήτη για την κλιματική αλλαγή

H Wilo δωρίζει 30,000 ευρώ για την καταπολέμηση του κοροναϊού

Nestlé: Υπογράφει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες

Ο κορωνοϊός μας υπενθυμίζει πόσο εξαρτόμαστε από τον ηλεκτρισμό

Η Siemens τιμά 23 ερευνητές που είναι υπεύθυνοι για 1.450 εφευρέσεις

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αλλεπάλληλες περιβαλλοντικές κρίσεις

Ε.Ε.: Πολωνία και Γερμανία οι μεγάλοι ωφελημένοι από το «πράσινο» ταμείο των 100 δισ. ευρώ

Ρώμη: Τετραήμερη απαγόρευση στα ντιζελοκίνητα

Χημικοί μηχανικοί στις ΗΠΑ μετέτρεψαν σκουπίδια σε γραφένιο

Χτύπησαν κόκκινο οι εκπομπές CO2

Τελειώνει το οξυγόνο στους ωκεανούς

«Πράσινη» Ευρώπη με επενδύσεις 3 τρισ. ευρώ

περισσότερα »