Συμβουλές από την LG για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των οικιακών κλιματιστικών

1.369 επισκέψεις στο άρθρο

Εξασφαλίστε εξαιρετική ενεργειακή απόδοση και ισχυρές επιδόσεις

Tα κλιματιστικά αποτελούν βασικό μας σύμμαχο ενάντια στη ζέστη. Γι` αυτό και είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς μπορούν να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους αλλά και πώς πρέπει να τα φροντίζουμε για να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητά τους. Η LG Electronics (LG), ως κορυφαία εταιρεία στις οικιακές λύσεις κλιματισμού, προσφέρει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του:
 
  1. Καθαρισμός φίλτρων
Ο τακτικός καθαρισμός των φίλτρων που διαθέτουν τα κλιματιστικά είναι εξαιρετικά σημαντικός. Μάλιστα, συστήνεται ο καθαρισμός να πραγματοποιείται 1 φορά κάθε μήνα από τον ίδιο τον χρήστη, καθώς δεν χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Τα φίλτρα των κλιματιστικών συγκεντρώνουν όλη τη σκόνη και τις επιβλαβείς ουσίες του εσωτερικού αέρα. Για παράδειγμα, το κλιματιστικό LG DualCool με Air Purification, διαθέτει σύστημα καθαρισμού 2-σε-1, το οποίο μπορεί να φιλτράρει τον αέρα από μικροσωματίδια σκόνης, μικρόβια και ρύπους μεγέθους PM 1.0. Επομένως, είναι απαραίτητο να καθαρίζονται τακτικά τα φίλτρα, ώστε να απομακρύνονται όλες οι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες.
 
  1. Συντήρηση
Σε ετήσια βάση, είναι απαραίτητη επίσης η συντήρηση από εξειδικευμένο τεχνικό, για να διασφαλίζεται η άριστη λειτουργία του κλιματιστικού. Τα σύγχρονα κλιματιστικά  της LG, διαθέτουν DUAL Inverter Compressor™ με 10 χρόνια εγγύηση, ο οποίος παρουσιάζει υψηλή απόδοση και χαμηλά  επίπεδα στάθμης θορύβου, ενώ συμβάλλει σημαντικά στην παράταση διάρκειας ζωής  της μονάδας. Δεν παύει όμως, να είναι εξίσου αναγκαία η συντήρηση από καταρτισμένο προσωπικό που θα διασφαλίσει την άριστη λειτουργία του κλιματιστικού.
 
  1. Εξοικονόμηση ενέργειας
Τα ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά εξοικονομούν σημαντική ποσότητα ενέργειας ενώ παράλληλα μειώνουν το κόστος κατανάλωσης. Ένας απλός "κανόνας" που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διαχείριση της ενέργειας που δαπανάται, είναι ότι όσο πιο ψηλά ρυθμίσει κανείς την επιθυμητή θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη εξοικονόμηση θα εξασφαλίσει. Επιπλέον, μέσω του Active Energy Control που διαθέτει η σειρά κλιματιστικών DualCool της LG, ο κάθε χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την κατανάλωση ενέργειας ανάλογα με τις δικές του ανάγκες, σε τέσσερα επίπεδα (100%, 80%, 60%, 40%). Έτσι ελέγχεται η ψυκτική απόδοση μειώνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση ενέργειας.
 
  1. Συμβουλές ειδικών
Όπως με όλες τις συσκευές, για τη σωστή συντήρηση των μονάδων οικιακού κλιματισμού, μόνο οι ειδικοί μπορούν να δώσουν τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες. Ακόμη, είναι πολύ σημαντικό οι καταναλωτές να ελέγχουν ότι οι μονάδες διαθέτουν πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας από αναγνωρισμένο και έγκυρο Οργανισμό, όπως η EUROVENT, ενώ θα πρέπει να επιλέγονται εταιρείες που διαθέτουν δίκτυο service.
 
Με μερικές απλές συνήθειες, ο κλιματισμός στο σπίτι μπορεί να έχει σημαντική διαφορά αφού φροντίζοντας για τη σωστή λειτουργία του, εξασφαλίζεται τόσο η υγιεινή του χώρου όσο και η αποδοτικότητα της συσκευής.