ΤΟΤΕΕ 20701/2017 και νέα έκδοση EpaCAD

2.150 επισκέψεις στο άρθρο

Η νέα ΤΟΤΕΕ περιλαμβάνει αρκετές μικρές και μεγάλες αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης της ενεργειακής μελέτης, διορθώνοντας παραλείψεις της προηγούμενης ΤΟΤΕΕ (2010).

Στην τελευταία έκδοση του EpaCAD, εκτός από τη νέα μηχανή υπολογισμού ΚΕΝΑΚ βρίσκονται πλέον ενσωματωμένες όλες οι απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες που ορίζει η νέα ΤΟΤΕΕ (20701-1/2017). Η νέα ΤΟΤΕΕ περιλαμβάνει αρκετές μικρές και μεγάλες αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης της ενεργειακής μελέτης, διορθώνοντας παραλείψεις της προηγούμενης ΤΟΤΕΕ (2010), εισάγοντας αναλυτικότερους και πιο λεπτομερείς υπολογισμούς, και αλλάζοντας συγκεκριμένα σημεία της μεθοδολογίας τα οποία επηρεάζονται από τεχνολογικές εξελίξεις οι οποίες βρίσκονται πλέον μέσα στην αγορρά (υλικών και συσκευών).
 
Μια σημαντική καινοτομία του ΚΕΝΑΚ 2017 είναι η εκτενής αναφορά στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς που αναφέρονται στις σύγχρονες μονάδες παραγωγής θερμότητας με στόχο της εξοικονόμηση ενέργειας. Ο λέβητας συμπύκνωσης είναι πλέον υποχρεωτικός σε κάθε νέα οικοδομή αλλά και σε κάθε ανακαίνιση.
Αλλαγές υπάρχουν επίσης στις θερμογέφυρες, και στον τρόπο υπολογισμού διείσδυσης αέρα στα κουφώματα ενώ στον υπολογισμό του U των ανοιγμάτων λαμβάνονται πλέον υπ` όψη και τα προστατευτικά φύλλα στα κουφώματα και τα ρολά των κουτιών.
 
Εκτός από τις αλλαγές που αφορούν στη νέα ΤΟΤΕΕ και τη νέα μηχανή υπολογισμού ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, στο EpaCAD έχουν γίνει και άλλες βελτιώσεις με πιο σημαντική την προσθήκη νέων τύπων δυναμικών σεναρίων εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και ευκολίες στην παραγωγή και εξαγωγή των σκαριφημάτων και κατόψεων σε αρχείο PDF.


PanelCAD για εγκαταστάτες - Παρουσίαση στο Ναύπλιο
H TiSoft σας προσκαλέι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στην παρουσίαση του προγράμματος PanelCAD για εγκαταστάτες για την παραγωγή των εντύπων και σχεδίων της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη.

Aίθουσα συνεδριάσεων στο FOTONIO Events & More Τέρμα Ρετάλη-Τσιώλη στην περιοχή Ροδίου στο Ναύπλιο (πρώην κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ΦΩΤΟΝΙΟ).

Πληροφορίες: Σύνδεσμος Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Νομού Αργολίδας, κος Δήμας Γρηγόριος

Πηγή: ti-soft.com