To ΕΛΙΠΥΚΑ συμμετείχε σε ημερίδα της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2019

Διαβάστηκε από 1061 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/11/2019

«Κανονισμοί & μέτρα πυροπροστασίας κατασκευών: Ελληνική – διεθνής προοπτική & οι επιπτώσεις στα κτίρια του μέλλοντος».

 
Με βασικό πυλώνα το νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας μέλη του ΕΛΙΠΥΚΑ συμμετείχαν στην ημερίδα «Κανονισμοί & μέτρα πυροπροστασίας κατασκευών: Ελληνική – διεθνής προοπτική & οι επιπτώσεις στα κτίρια του μέλλοντος», που διοργανώθηκε  19 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2019.
Με συντονιστή στην ημερίδα, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΙΠΥΚΑ, Δρα Γιώργο Ηλιάδη,  αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές εισηγήσεις σε δύο  ενότητες, με πρώτη «τον Νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας και τις επιπτώσεις στον Τομέα των Κατασκευών» και δεύτερη, «Κατασκευαστικές Λύσεις Πυραντίστασης για το Κτιριακό Κέλυφος, Υλικά - Θέματα Πιστοποίησης  και Σήμανσης».

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ενότητα αναφορικά με το νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας και τις επιπτώσεις στον Τομέα των Κατασκευών ο Δρ Γιώργος Ηλιάδης, παρουσίασε  το ΕΛΙΠΥΚΑ και έκανε εισαγωγή στο Νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων (ΠΔ 41/2018).  Αναφέρθηκε στα πλέον σημαντικά και χρηστικά (για μηχανικούς και επαγγελματίες) θέματα του Κανονισμού με παρουσίαση των επιπτώσεων στη χρήση και τη νομιμότητα των κτιρίων. Επίσης, έκανε επίσημη ανακοίνωση του 1ου Συνεδρίου Πυροπροστασίας Κατασκευών, σε ανοικτό ακροατήριο, elipyka.org/conf-2020/.

Στις ελλείψεις και τις αναγκαίες βελτιώσεις του ΝΚΠ (ΠΔ 41/2018), στην  ενσωμάτωση διευκρινιστικών Εγκυκλίων και στις Προτάσεις και Δράσεις του ΕΛΙΠΥΚΑ προς την κατεύθυνση αυτή, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γεώργιος Μυλωνάκης, Φυσικός (M.Sc), Γεν. Διευθυντής ΕΛΙΠΥΚΑ. Έκανε αναφορά στη σημαντικότητα του Νέου Κανονισμού, των ελλείψεων του Κανονισμού και στις ενέργειες που μέχρι τώρα έχει προβεί το ΕΛΙΠΥΚΑ για την αποκατάστασή τους.

Ο Βιργίλιος Μαρωνίδης, Πολιτικός Μηχ. ΤΕ, ILI-CON, μέλος της Επιστημονικής Τεχνικής Επιτροπής του  ΕΛΙΠΥΚΑ, έθιξε Θέματα Κατηγοριοποίησης Αντίστασης στη Φωτιά και Διαδικασίες Αποδοχής, αναφέρθηκε επίσης στη Δομική / Παθητική Πυροπροστασία, στην κατηγοριοποίηση, τα πρότυπα και τα κριτήρια αποδοχής πυράντοχων θυρών, παραθύρων, διαχωριστικών, υαλοπινάκων και συναφών κατασκευών.

Τέλος, ο Δρ Διονύσιος Κολαΐτης, ΕΜΠ, Μέλος Δ.Σ. ΕΛΙΠΥΚΑ έκανε ανασκόπηση Διεθνών Κανονισμών και Πρακτικών σχετικά με την Πυροπροστασία Κατασκευών,  Ευρωπαϊκά Πρότυπα, Δοκιμές, Εργαστήρια. Έγινε επισκόπηση του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Κανονιστικού Πλαισίου, και συνοπτική αναφορά για τις κύριες δοκιμές και δραστηριότητες του εργαστηρίου Πυρομηχανικής του ΕΜΠ.
 
Η δεύτερη  ενότητα, αναφορικά με τις Κατασκευαστικές Λύσεις Πυραντίστασης για το Κτιριακό Κέλυφος τα Υλικά και τα Θέματα Πιστοποίησης  και Σήμανσης ξεκίνησε με την εισήγηση της Αθανασίας Βαρελά, Αρχιτέκτωνος  Μηχανικού Πωλήσεων της ELVAL COLOUR, η οποία αναφέρθηκε στις Κατασκευαστικές Λύσεις στον τομέα των προσόψεων και στις σχετικές Πιστοποιήσεις. Παρουσίασε κατασκευαστικές λύσεις και παραδείγματα προσόψεων και επενδύσεων με βάση το αλουμίνιο και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις τους ως προς την πυροπροστασία.

Η Δρ Στέλλα Χαδιαράκου, R&D FIBRAN αναφέρθηκε στις Κατασκευαστικές Λύσεις στον τομέα των Μονώσεων και στις σχετικές Πιστοποιήσεις, Παρουσίασε κατασκευαστικές λύσεις και παραδείγματα μονωτικών υλικών με πιστοποιήσεις ως προς την πυροπροστασία.  

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με το Γεώργιο Μυλωνάκη,  με την ανάπτυξη γενικών Θεμάτων Πιστοποιήσεων, Συστημάτων, Κατασκευής και Εφαρμογής, παρουσιάζοντας τις αναγκαίες πιστοποιήσεις σε όλες τις φάσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας  από τη μελέτη ως την κατασκευή και παράδοση έργων υπό το αίτημα της πυροπροστασίας.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έναρξη για το «Εξοικονόμηση κατ` οίκον ΙΙ»

Εξοικονομώ Κατ` Οίκον 2019: Ξεκινούν οι αιτήσεις στην Δυτική Ελλάδα

Δώσε αξία στο κτίριο σου.

Radiater Aqua Eco - Το Ειδικό Χρώμα Νερού για Καλοριφέρ από τη Vivechrom

Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων

Απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας στο Δίστρατο Κόνιτσας

`Αριστη γνώση στην τεχνολογία φωτισμού

ΝΕΟ e-shop από την MP Energy Solutions!

Αυτόνομη Θέρμανση με Φυσικό Αέριο

Η Schneider Electric επεκτείνει τη σειρά Easy UPS 3M

H LG και η LUMI συνεργάζονται για πιο έξυπνο οικιακό οικοσύστημα

`Αριστη ποιότητα στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

Κορυφαία ποιότητα και τεχνογνωσία στα φωτοβολταϊκά

Αντλίες Θερμότητας διαιρούμενου τύπου της Vaillant, η απόλυτη εμπειρία άνεσης

Η Energy 4you έχει τη λύση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Αντλίες Θερμότητας MIDEA - Συστήματα Κεντρικού Κλιματισμού

Υπογραφή δήλωσης υποστήριξης της πρωτοβουλίας «Just Transition»

BIOCLIMA: Πιστοποιημένο σύστημα θερμομόνωσης από την KRAFT PAINTS

ΓΕΝΕΜ: Αξιόπιστοι και ποιοτικοί Ταχυθερμαντήρες

ΝΕΟ Green SMART GUIDE για λύσεις ... Οικονομίας!

περισσότερα »