Το Ετήσιο Συνέδριο Αειφορίας του SBC GREECE γίνεται θεσμός

1.793 επισκέψεις στο άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2018 Annual Sustainability Conference, που διοργάνωσε το SBC Greece, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το συνέδριο αποτέλεσε πόλο έλξης για κορυφαίους Έλληνες και ξένους ομιλητές στον κλάδο της αειφορίας, οι οποίοι με την εμπειρία και κατάρτισή τους ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για μια ευρεία θεματολογία συνυφασμένη με το πλαίσιο της αειφορίας στο χώρο των κτιρίων και του δομημένου περιβάλλοντος.
 
Το συνέδριο αποτελούταν από τέσσερις θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορούσε στο «Διεθνές καθεστώς της αειφορίας στο δομημένο περιβάλλον». Η δεύτερη στα «Πιστοποιημένα αειφόρα κτίρια στην Ελλάδα. Στην τρίτη ενότητα έγινε εκτενής αναφορά στις «Σύγχρονες τάσεις και το μέλλον της αειφορίας στα κτίρια και το δομημένο περιβάλλον». Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την τέταρτη ενότητα για την «Αειφορία και βιομηχανία των υλικών στην Ελλάδα».
 
Το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει τα ερωτήματά του στους ομιλητές με αποτέλεσμα να γίνει μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.
 
Μεταξύ των διεθνών ομιλητών ήταν ο περιφερειακός διευθυντής του World Green Building Council στην Ευρώπη, James Drinkwater, ο διευθυντής αειφορίας του Building Research Establishment (BRE), Martin Townsend, ο διευθύνων σύμβουλος του GBCI Europe-USGBC, Kay Killmann και ο αναπληρωτής διευθυντής Sustainable Resource Investment της EBRD, Alex Hadziivanov.
 
Το παρόν στους συμμετέχοντες έδωσαν επαγγελματίες από τον κατασκευαστικό τομέα, επενδυτικές εταιρείες σε ακίνητη περιουσία, μηχανικοί, τεχνικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και ερευνητές που θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες τάσεις και το μέλλον της αειφορίας στον χώρο των ακινήτων.
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία συζητήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, καθώς και να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου της αειφορίας, δημιουργώντας βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες.
 
Το SBC GREECE ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός ιδιαίτερα απαιτητικού και σημαντικού συνεδρίου κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τα πολύ θετικά σχόλια όλων των συμμετεχόντων για την άρτια οργάνωση του, το κύρος των ομιλητών, την δομημένη και ευρεία θεματολογία του καθώς και το υψηλό επίπεδο του περιεχομένου του.
 
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ 
203 συμμετέχοντες 
16 ομιλητές                     
14 Νέες εγγραφές μελών                             
 17 Χορηγοί και υποστηρικτές
 
*Συμβούλιο Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας (SBC GREECE)
 
Το Συμβούλιο Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας (SBC GREECE) είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός φορέας, μοναδικό και επίσημο μέλος του World Green Building Councilστην Ελλάδα, με όραμα την εγκαθίδρυση πολιτισμού αειφορίας και ορθής συμπεριφοράς σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του δομημένου περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Αποστολή του φορέα είναι να ηγηθεί στη μεταμόρφωση του δομημένου περιβάλλοντος και των κοινοτήτων του στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και λειτουργώντας με αειφόρο τρόπο.