Yonos PICO

Varios PICO

Stratos PICO

Star - Z NOVA T

Plavis

HiSewlift

Το «Φθηνό» που κοστίζει ακριβά

Διαβάστηκε από 4469 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/6/2019

WILO: Κατασκευάζουν αντλίες από το 1872...

 
Εδώ και δέκα χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπίστωσε ότι οι κυκλοφορητές καταναλώνουν τεράστια ποσά ηλεκτρικής ενέργειας, με συνέπεια την αυξημένη ζήτηση πετρελαίου, που είναι και εισαγόμενο στην Ε.Ε. και εξαιρετικά ρυπογόνο (αιθαλομίχλη, όξινη βροχή, φαινόμενο θερμοκηπίου). Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει, μέσω της χρήσης εξελιγμένων ηλεκτροκινητήρων με ινβέρτερ, εξοικονόμηση ενέργειας που ξεπερνά το 80%. Η τεχνολογία αυτή είναι διαθέσιμη από τις αρχές του 2000 και λίγες πρωτοπόρες και καινοτόμες εταιρείες κατασκευής κυκλοφορητών (όπως η γερμανική Wilo) διαθέτουν υψηλής απόδοσης κυκλοφορητές από τότε.

Η Ε.Ε. πήρε μια σειρά από μέτρα, έχοντας βάλει έναν αρκετά φιλόδοξο στόχο, το λεγόμενο 20-20-20, να μειώσει μέχρι το 2020 κατά 20% την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα (όπως το πετρέλαιο) και να καλύπτει κατά 20% τις ενεργειακές της ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Αναγνωρίζοντας την τεράστια εξοικονόμηση αλλά και την εξίσου σημαντική μείωση των ρύπων που μπορεί να γίνει με τη σταδιακή αλλαγή των συμβατικών, σταθερών στροφών κυκλοφορητών με νέας τεχνολογίας με ινβέρτερ, νομοθέτησε την απαγόρευση διακίνησης των συμβατικών από την 1/1/2013. Έτσι, οι κυκλοφορητές σταθερών στροφών (με χειροκίνητη ρύθμιση ταχύτητας μέσω εξωτερικού διακόπτη), ασχέτως χώρας παραγωγής τους, δε μπορούν να πάρουν CE και είναι παράνομοι. Η τεχνολογία που είναι ενσωματωμένη στους νέους κυκλοφορητές υψηλής απόδοσης, επιβάλλει ελαφρά αύξηση της τιμής τους, που, όμως, αποσβένεται σε διάστημα 2-3 ετών (η μέση διάρκεια ζωής ενός κυκλοφορητή είναι πάνω από 10 έτη).

Στη χώρα μας, δυστυχώς, παρατηρείται διακίνηση συμβατικών κυκλοφορητών ακόμη. Η προέλευση τους είναι κυρίως η Κίνα αλλά και άλλες χώρες της Ε.Ε., που, όμως, και σε εκείνες έφτασαν από την Ασία και απλά άλλαξαν όνομα. Απέκτησαν «Ευρωπαϊκό ψευδώνυμο», αλλά όχι και πατρότητα, γι` αυτό και τα δήθεν CE που κατέχουν είναι και αυτά παράνομα και προϊόντα πλαστογραφίας.  Παρ` όλες τις προσπάθειες ενημέρωσης, τόσο των Τεχνικών κάθε βαθμίδας όσο και των εμπορικών καταστημάτων, ο απλός καταναλωτής δεν είναι ενημερωμένος πλήρως. Αυτό μεγιστοποιεί την ευθύνη των επαγγελματιών του χώρου (υδραυλικών και καταστημάτων θέρμανσης) απέναντι στον καταναλωτή, ευθύνη που οριοθετεί σαφώς στην οδηγία που ισχύει από το 2012 (ErP 622/2012), ο νομοθέτης. Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι η διαφορά τιμής μεταξύ ενός επώνυμου, νόμιμου και πλήρως συμμορφούμενου με τις ενεργειακές ανάγκες και οδηγίες προϊόντος και ενός παράνομου, αγνώστου κατασκευαστή και προέλευσης, οφείλεται μόνο στα «φθηνά μεροκάματα» της Ασίας. Οφείλεται στην παντελή έλλειψη κεφαλαίων έρευνας και εξέλιξης, στην ανυπαρξία υποδομών υποστήριξης πριν και μετά την πώληση, στη χρήση υλικών κατασκευής ακατάλληλων για την εφαρμογή αυτή, σε παράνομη εργασία, στη μη καταβολή δασμών, στην παράνομη διακίνηση και άλλα πολλά.

Και πώς προστατεύεται ο καταναλωτής? Εμπιστευόμενος μια επώνυμη μάρκα.
Η Wilo υπάρχει για πάνω από 140 χρόνια διεθνώς και πάνω από 40 χρόνια στην ελληνική αγορά, έχει χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης, έχει δημιουργήσει δίκτυα ποιότητας, έχει εκπαιδεύσει γενιές Μηχανικών και Τεχνικών, έχει στέρεες υποδομές υποστήριξης, επέμβασης, μελέτης και προσφοράς λύσεων, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και οικονομική λειτουργία της εγκατάστασης. Αλλά και μια μάρκα και εταιρεία, που λειτουργώντας νόμιμα, έχει συνεισφέρει μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων αλλά και σημαντικών επενδύσεων τα μέγιστα στην Ελληνική οικονομία.

O τεχνικός θα πρέπει να μην εξετάζει μόνο το κόστος κτήσης του προϊόντος. Ιδιαίτερα στην περίπτωση διαρκών αγαθών (με χρόνο ζωής πάνω από 8-10 έτη), είναι απαραίτητο να εξετάσει το κόστος χρήσης, για όσο αυτό το προϊόν είναι εγκατεστημένο, που περιλαμβάνει κόστη ενέργειας (τα συμβατικά καταναλώνουν 5 φορές περισσότερο), επισκευής και συντήρησης, διακοπής λειτουργίας λόγω βλάβης (η αξιοπιστία ενός επώνυμου προϊόντος δεν έχει σχέση με ένα αγνώστου προελεύσεως), απορρύθμισης ή και πλημμελούς λειτουργίας άλλων εξαρτημάτων της εγκατάστασης ή και όλης της εγκατάστασης, λόγω κακής και μη πιστοποιημένης κατασκευής προϊόντος, διάβρωσης σωληνώσεων και πολλά άλλα. 

Είναι χρέος όλων να προστατεύσουμε την αγορά μας και τον καταναλωτή, προσφέροντας μόνο νόμιμα, πιστοποιημένα και ελεγμένα προϊόντα, με γνήσια και αυθεντική ταυτότητα προέλευσης, με την πραγματική εγγύηση του κατασκευαστή και όχι με ένα ταμπελάκι- φάντασμα εμπορικής ονομασίας που πίσω του δεν υφίσταται καμία υποδομή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Wilo πατήστε εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έναρξη για το «Εξοικονόμηση κατ` οίκον ΙΙ»

Εξοικονομώ Κατ` Οίκον 2019: Ξεκινούν οι αιτήσεις στην Δυτική Ελλάδα

Δώσε αξία στο κτίριο σου.

Radiater Aqua Eco - Το Ειδικό Χρώμα Νερού για Καλοριφέρ από τη Vivechrom

Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων

Απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας στο Δίστρατο Κόνιτσας

`Αριστη γνώση στην τεχνολογία φωτισμού

ΝΕΟ e-shop από την MP Energy Solutions!

Αυτόνομη Θέρμανση με Φυσικό Αέριο

Η Schneider Electric επεκτείνει τη σειρά Easy UPS 3M

H LG και η LUMI συνεργάζονται για πιο έξυπνο οικιακό οικοσύστημα

`Αριστη ποιότητα στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

Κορυφαία ποιότητα και τεχνογνωσία στα φωτοβολταϊκά

Αντλίες Θερμότητας διαιρούμενου τύπου της Vaillant, η απόλυτη εμπειρία άνεσης

Η Energy 4you έχει τη λύση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Αντλίες Θερμότητας MIDEA - Συστήματα Κεντρικού Κλιματισμού

Υπογραφή δήλωσης υποστήριξης της πρωτοβουλίας «Just Transition»

BIOCLIMA: Πιστοποιημένο σύστημα θερμομόνωσης από την KRAFT PAINTS

ΓΕΝΕΜ: Αξιόπιστοι και ποιοτικοί Ταχυθερμαντήρες

ΝΕΟ Green SMART GUIDE για λύσεις ... Οικονομίας!

περισσότερα »