Το νέο λογότυπο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της EUROPA

1.522 επισκέψεις στο άρθρο

“Η Europa είναι σαν το αλουμίνιο, φιλική στο περιβάλλον και στους ανθρώπους”

Με σύνθημα της εταιρείας “Η Europa είναι σαν το αλουμίνιο, φιλική στο περιβάλλον και στους ανθρώπους”, η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ, αναδεικνύει την αδιάλειπτη υποστήριξή της σε δράσεις ΕΚΕ, ως βασικό στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας, ανάγοντάς την σε καίριο κομμάτι της σύγχρονης στρατηγικής της agenda.

Η νέα Γεν. Δ/νση της εταιρείας, έδωσε το έναυσμα για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ΕΚΕ, με τίτλο #EuropaCares. Πρόκειται για ένα σχέδιο που παραμετροποίησε και οριοθέτησε δράσεις και στόχους διαρκούς κοινωνικής δράσης, ενταγμένης πλέον σε ένα μακρόπνοο σχέδιο, ανταποδοτικότητας και κοινωνικής προσφοράς.

Σήμερα, η EUROPA λανσάρει το νέο της λογότυπο, ειδικά για να συνοδεύει τις δράσεις ΕΚΕ. Πρόκειται για ένα logo που συνδυάζει τέσσερις βασικές κατευθύνσεις του #EuropaCares:
  1. Τον άνθρωπο, μέσα από τον όρο της κατοικίας, ως την βασική ανάγκη που απαιτείται να υφίσταται και να εδράζεται ο θεσμός της οικογένειας με αίσθημα ασφάλειας.
  2. Το περιβάλλον, μέσα στο οποίο δρα ως εταιρεία και ως μέλος των τοπικών κοινωνιών.
  3. Την καινοτομία και την ανάπτυξη, ως βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας της  λειτουργίας της εταιρείας, που στοχεύουν σε ποιοτικότερα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της, και
  4. Την προστασία της EUROPA προς το κοινωνικό σύνολο, μέσα από τον εναγκαλισμό των πιο πάνω παραμέτρων, για την αδιάλειπτη ανάπτυξη σχετικών δράσεων.
 
Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το νέο λογότυπο ΕΚΕ της EUROPA, πλαισιώνει το συνολικό πρόγραμμα #EuropaCares με την στήριξη των τοπικών κοινωνιών σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Χορηγίες σε ερασιτεχνικούς παιδικούς αθλητικούς συλλόγους, υποστήριξη πολιτιστικών δράσεων, αλλά και ευρύτερη συνεργασία και στήριξη φορέων, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου, αποτελούν μέρος αυτού του πλάνου που καθημερινά πραγματοποιεί η EUROPA, με την αμέριστη συμπαράσταση και συμμετοχή της ανώτατης διοίκησης της εταιρίας. Ενδεικτικά αναφέρονται επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα, δενδροφύτευση, μπλε κάδοι, λαμπτήρες led, μπαταρίες ΑΦΗΣ, χρήση οχημάτων με φυσικό αέριο και πάνω από όλα ανακύκλωση του scrap αλουμινίου.

Ως αναγνώριση των στρατηγικών της δράσεων, η EUROPA διακρίθηκε με βραβείο SILVER στην κατηγορία Υ&Α και Περιβάλλον της Ενότητας: Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας των βραβείων Ηealth and Safety Awards 2019, ενώ συμπεριλήφθηκε στην κλαδική έκδοση της ICAP «Leading Employees in Greece 2019», ως εταιρεία που ξεχωρίζει ως εργοδότης και ως κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την EUROPA, να αναδεικνύεται η άοκνη προσπάθεια όλων προς μια υγιή, εξωστρεφή και σύγχρονη επιχειρηματικότητα. `Aλλωστε, η EUROPA είναι σαν το αλουμίνιο, φιλική στο περιβάλλον και στους ανθρώπους.