Waste & Recycling Awards 2017

1.826 επισκέψεις στο άρθρο

Η Δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr διακρίθηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Smart Cities Waste Management Applications».

Σε μια ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, στο Radisson Blu Park Hotel, η τελετή απονομής των Waste & Recycling Awards 2017. Τα βραβεία, διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά από το Plant της Boussias Communications.
 
Η Δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr διακρίθηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Smart Cities Waste Management Applications», στο πλαίσιο του πυλώνα «Waste Management Business».
 
Η διαδικτυακή πλατφόρμα followgreen.gr αναπτύχθηκε από την ΕΠΤΑ Α.Ε. Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων σε συνεργασία με την εταιρία Πληροφορικής Omniworks, και αφορά στη λειτουργία μίας ψηφιακής εφαρμογής για "έξυπνες" πόλεις και κοινότητες που συνδέει τον Δήμο με πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης.
 
Σύμφωνα με την πρόταση οι κύριοι λόγοι απονομής του βραβείου στην πλατφόρμα συνοψίζονται ως εξής:
  • Ο Δήμος αποκτά ένα εργαλείο για να επιβραβεύει τους ευαισθητοποιημένους σε θέματα ανακύκλωσης, παρέχοντάς στους πολίτες εκπτώσεις σε τοπικές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις του ίδιου του Δήμου.
  • Με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, οι πολίτες και οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση και μαθαίνουν να ανακυκλώνουν στην πράξη.
  • Τα σχολεία γίνονται πρωταγωνιστές στην ανακύκλωση του Δήμου.
  • Η τοπική αγορά ενισχύεται και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή μέσω της πλατφόρμας του Δήμου.
To βραβείο αφιεωρώθηκε στους πολίτες - χρήστες της πλατφόρμας, στις σχολικές κοινότητες, στις τοπικές επιχειρήσεις καθώς και στις δημοτικές κοινωνικές δομές.