Ωρίμανση στο πρώτο έργο Πράσινου Σημείου στην Αττική

1.765 επισκέψεις στο άρθρο

Ολοκληρώθηκε η πλήρης ωρίμανση του πρώτου έργου Πράσινου Σημείου στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμος Κρωπίας, πρώτος στην Ελλάδα, πριν 3 χρόνια αδειοδότησε περιβαλλοντικά το έργο «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ» που προβλέπεται στο Τοπικό Σχέδιο του Δήμου και στο ΠΕΣΔΑ Αττικής.
Έχοντας υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης, το οποίο βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ 2014-2020, προχώρησε παράλληλα και στην εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης, έχοντας ως αποτέλεσμα το έργο να είναι 100% ώριμο. Επιπλέον, αποτελεί το πρώτο έργο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νέας νομοθεσίας στην Περιφέρεια Αττικής.
Οι πολίτες του Δήμου θα μπορούν να μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους στο Πράσινο Σημείο και ακολουθώντας κυκλική διαδρομή θα καθοδηγούνται από κατάλληλη σήμανση στα συγκεκριμένα σημεία χωριστής συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία στη συνέχεια θα επαναχρησιμοποιούνται ή θα ανακυκλώνονται.
Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του χώρου, την κατασκευή των έργων υποδομής και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού του Πράσινου Σημείου (Π.Σ.) καθώς επίσης και τη μεταφορά του υφιστάμενου Τοπικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (Τ.Σ.Μ.Α.) του Δήμου Κρωπίας σε τμήμα του γηπέδου.
Η ΕΠΤΑ Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων, εκπόνησε τις μελέτες ωρίμανσης του έργου. Επόμενο βήμα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από το ΕΣΠΑ, η ένταξη και δημοπράτηση του έργου το 2020.