Ώριμο προς χρηματοδότηση το μεγάλο Πράσινο Σημείο Δήμου Λεβαδέων

1.463 επισκέψεις στο άρθρο

Η εταιρεία ΕΠΤΑ Σύμβουλοι – Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων ολοκλήρωσε την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και των τευχών δημοπράτησης του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ», που θα εξυπηρετεί πληθυσμό περί τις 31.000 κατοίκους.

Η κατασκευή του Πράσινου Σημείου Δήμου Λεβαδέων προβλέπεται στο Τοπικό Σχέδιο του Δήμου, στο ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας καθώς και στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Πράσινο Σημείο αποτελεί έναν οργανωμένο χώρο, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά, βρώσιμα έλαια και λίπη, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, απόβλητα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, βιοαποδομήσιμα απόβλητα κήπων και πάρκων, ογκώδη απόβλητα καθώς και μικρές ποσότητες αποβλήτων από μικροεπισκευές και συντηρήσεις οικιών.

Βασικός σκοπός του Πράσινου Σημείου είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός διαφορετικών υλικών και ρευμάτων αποβλήτων με στόχο την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωσή τους  και συνεπώς τη μείωση του κόστους διαχείρισης ως σύμμεικτα (μεταφορά, επεξεργασία, ταφή).

Το έργο είναι πλέον ώριμο να προταθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 εντός του Ιουνίου 2020 με στόχο να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του έτους.