Χορηγία ΠΟΕΒΥ σε Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αιγάλεω

Διαβάστηκε από 2270 αναγνώστες -

Με την χορηγεία της ΠΟΕΒΥ επιτεύχθη η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ασφάλεια που προβλέπεται πια βάσει του Ευρωκώδικα σε χώρους  συνάθροισης.

 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Υαλοπινάκων τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πολλές δράσεις ώστε να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό αλλά και στους κρατικούς φορείς, τα πολύ μεγάλα οφέλη όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και την άνεση στον κτηριακό τομέα που προκύπτουν από την χρήση των ενεργειακών υαλοπινάκων. Συνδυάζοντας την ενημέρωση με ένα κοινωφελές έργο, προχώρησε με την τελευταία της δράση στην δωρεά της αντικατάστασης των συμβατικών διπλών υαλοπινάκων που μεταξύ άλλων σε χώρους συνάθροισης ανθρώπων δεν παρείχαν την προβλεπόμενη ασφάλεια. Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης έγινε σε ένα αντιπροσωπευτικό σχολικό κτήριο του Δήμου Αιγάλεω, συγκεκριμένα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στην συμβολή Θηβών και Κουντουριώτου. Κατασκεύασε και τοποθέτησε νέα συστήματα διπλών ενεργειακών υαλοπινάκων ασφαλείας 3ης γενιάς, χωρίς την αντικατάσταση των κουφωμάτων. Εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση που επιτεύχθηκε σε υψηλό επίπεδο, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ασφάλεια που προβλέπεται πια βάσει του Ευρωκώδικα σε χώρους  συνάθροισης.

Τα συστήματα αυτά δημιούργησαν μεγάλη διαφορά στην καθημερινή χρήση των αιθουσών όσον αφορά την ανάγκη για ψύξη, αποβάλλοντας την υπέρυθρη ακτινοβολία πάνω από 50% και μειώνοντας την υπεριώδη ακτινοβολία κατά 98%. Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά κατά την επόμενη χειμερινή σχολική χρονιά όπου οι ανάγκες για θέρμανση θα είναι μειωμένες πάνω από 50%. Το έργο παραδόθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στη σχολική εκδήλωση για το τέλος της χρονιάς, στον Δήμαρχο Αιγάλεω κο Μπίρμπα Δημήτρη, με την παρουσία των επίσημων προσκεκλημένων: κο Καββαθά Γιώργο (Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ), κο Ραβάνη Παύλο (Πρόεδρος ΒΕΑ), κο Χατζηθεοδοσίου Ιωάννη (Πρόεδρος ΕΕΑ), κο Μιχάλαρο Ανδριανό (Πρόεδρος ΒΕΠ), κο Παραδιά Στράτο (Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ), κα Χριστόγλου Γιαννούλα (Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Αιγάλεω).
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ