Επιδότηση αντλίας θερμότητας 2024: Πότε ανοίγει η αίτηση

1.187 επισκέψεις στο άρθρο (06/11/2024)
Επιδότηση αντλίας θερμότητας 2024: Πότε ανοίγει η αίτηση
2 Φωτογραφίες »
Επιδότηση αντλίας θερμότητας 2024: Πότε ανοίγει η αίτηση
2 Φωτογραφίες »

- Η επιδότηση προβλέπει αγορά και εγκατάσταση αντλίας θερμότητας
- Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ
- Η ενίσχυση θα δοθεί με τη μορφή ενός εκπτωτικού voucher
- Θα φτάσει το 50% και 60%

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ
ARISTON

Μία νέα επιδότηση θα «περάσει» μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ» και προβλέπει αγορά και εγκατάσταση αντλίας θερμότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» άμεσα και συγκεκριμένα μέσα στον Νοέμβριο.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται με κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα «τρέξει» χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, παρέχοντας επιδότηση 50% του κόστους προμήθειας της αντλίας θερμότητας (με ποσό αγοράς έως 5.000 ευρώ) και 50% για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών (ποσό παρεχόμενων υπηρεσιών έως 500 ευρώ). Η ενίσχυση θα δοθεί με τη μορφή ενός εκπτωτικού voucher που θα φτάνει το 50% και 60%, και θα εφαρμοστεί όπως το πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα», δηλαδή με αίτηση μέσω του gov.gr και στη συνέχεια με την ανακοίνωση των δικαιούχων και τη διάθεση των voucher με SMS και email. Στο ίδιο πλαίσιο, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η απόσυρση και ανακύκλωση του παλαιού συστήματος θέρμανσης.

Διαβάστε επίσης: 
Επίδομα θέρμανσης 2024-2025: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα;

Τι είναι οι αντλίες θερμότητας 

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μια ανερχόμενη και οικονομική λύση για τη θέρμανση, την ψύξη, αλλά και κατά περιπτώσεις την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε ένα διαμέρισμα, μία μονοκατοικία ή σε έναν επαγγελματικό χώρο. Η τεχνολογία με την οποία λειτουργούν είναι παρόμοια με αυτή ενός κλιματιστικού ή ψυγείου. Kαταναλώνουν ένα μικρό ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο και αντλούν την υπόλοιπη ενέργεια από το περιβάλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, αφού δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη για αγορά πετρελαίου ή ξύλων, ενώ και η κατανάλωση ρεύματος είναι μικρότερη. Ανάλογα με την τεχνολογία που χρησιμοποιούν, χωρίζονται σε 2 βασικές κατηγορίες: στις αερόψυκτες μονάδες που χωρίζονται στις αέρος-αέρα και αέρος-νερού και στις υδρόψυκτες μονάδες, που χωρίζονται στις: νερού-αέρος, εδάφους-νερού και στις νερού-νερού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
CALORIA
GHP HELLAS
THERMOVENT HELLAS A.E.
CLIMATISM