Το νέο πακέτο υπηρεσιών συντήρησης SMA εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία, τη μέγιστη απόδοση καθώς και την ασφάλεια των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

Το νέο πακέτο υπηρεσιών συντήρησης SMA περιλαμβάνει και δύο επισκέψεις προληπτικής συντήρησης

Το νέο πακέτο υπηρεσιών συντήρησης SMA περιλαμβάνει και το Remote Service.

Το νέο πακέτο υπηρεσιών συντήρησης SMA περιλαμβάνει και Προτεραιότητα στη διαδικασία αντικατάστασης συσκευής

Υποστήριξη με τη «σφραγίδα» της SMA

Ο Όμιλος SMA σημείωσε κύκλο εργασιών πάνω από 0,9 δισ. ευρώ το 2013 και είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά φωτοβολταϊκών μετατροπέων, κεντρικού στοιχείου κάθε φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.

Νέο πακέτο υπηρεσιών συντήρησης από την SMA

Διαβάστηκε από 1803 αναγνώστες -

H SMA Hellas AE, μέλος του ομίλου SMA Solar Technology AG, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλιακών μετατροπέων παγκοσμίως, εμπλουτίζει τις υπάρχουσες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, με ένα νέο πακέτο υπηρεσιών συντήρησης «SMA Security», που αφορά σε εμπορικές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στον ελλαδικό χώρο.

 
Τι περιλαμβάνει το SMA Security
Το νέο πακέτο υπηρεσιών συντήρησης SMA εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία, τη μέγιστη απόδοση καθώς και την ασφάλεια των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, σήμερα και αύριο, με δύο επισκέψεις προληπτικές συντήρησης, σε όλα τα στοιχεία του φωτοβολταϊκού πάρκου συμπεριλαμβανομένου της φωτοβολταϊκής γεννήτριας, της διανομής DC/AC, των μετατροπέων και των στοιχείων επικοινωνίας. 
Επιπλέον παρέχει την υπηρεσία SMA Remote Service που ελέγχει μέσω τηλεπιτήρησης τη λειτουργία των μετατροπέων, πρακτικά σε πραγματικό χρόνο, ώστε στην περίπτωση που απαιτείται τεχνική υποστήριξη, να υπάρχει άμεση ενημέρωση, ανάλυση σφάλματος αλλά και πρόταση για επίλυσή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο πακέτο υπηρεσιών είναι ευέλικτο και μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε εγκατάστασης κατόπιν αιτήματος. 
Πιο αναλυτικά, τα βασικότερα στοιχεία του νέου πακέτου υπηρεσιών συντήρησης της SMA έχουν ως εξής:

- Δύο επισκέψεις προληπτικής συντήρησης
Δύο επισκέψεις προληπτικής συντήρησης στο πάρκο σας καλύπτοντας όλα τα στοιχεία του φωτοβολταϊκού πάρκου. Συμπεριλαμβάνει:
- Έλεγχο των συστοιχιών της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, της διανομής DC/AC και των μετατροπέων
- Χρήση υπέρυθρης κάμερας
- Μετρήσεις από βαθμονομημένο και πιστοποιημένο εξοπλισμό
- Έλεγχο στοιχείων επικοινωνίας
- Έλεγχο για φαινόμενο PID (Potential Induced Degradation) που επηρεάζει τα φωτοβολταϊκά πλαίσια και οδηγεί σε σταδιακή μείωση της απόδοσής τους. 

- Remote Service
Με το SMA Remote Service σας παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών προληπτικής τεχνικής υποστήριξης που ελέγχει μέσω τηλεπιτήρησης τη λειτουργία των μετατροπέων. Μόλις εντοπίσουμε κάποια ασυνήθιστη ένδειξη, επικοινωνούμε μαζί σας. Έτσι στην περίπτωση που απαιτείται τεχνική υποστήριξη, μπορούμε να αντιδράσουμε από κοινού ακόμα πιο γρήγορα, αφού τα σχετικά δεδομένα έχουν ήδη αξιολογηθεί. 
 Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες μας συμπεριλαμβάνουν:
- Πλήρη επιτήρηση των μετατροπέων πρακτικά σε πραγματικό χρόνο
- Τηλεφωνική επικοινωνία εντός τεσσάρων ωρών σε περίπτωση σφάλματος (στο πλαίσιο των εργάσιμων ημερών και ωρών)
- Ανάλυση της ένδειξης σφάλματος από τους ειδικούς της SMA και πρόταση για επίλυση.

- Λοιπές υπηρεσίες
- Λεπτομερής αναφορά - με προτάσεις βελτίωσης - ως αποτέλεσμα των επισκέψεων συντήρησης και της αδιάλειπτης τηλεπιτήρησης 
- Προτεραιότητα στη διαδικασία αντικατάστασης συσκευής, εφόσον αυτή καλύπτεται είτε από εργοστασιακή εγγύηση είτε από επέκταση εγγύησης 
- Προτεραιότητα στην αναβάθμιση λογισμικού ή υλισμικού
- Δημιουργία εξατομικευμένων σελίδων στο Sunny Portal 
- Έλεγχος διαστασιολόγησης των μετατροπέων και της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης (εφάπαξ).

Η σημασία της συντήρησης των μετατροπέων
Οι μετατροπείς, ως εξαιρετικά ευφυή συστήματα διαχείρισης που ελέγχουν, επιτηρούν και ρυθμίζουν τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση σε σχέση με το δίκτυο παροχής ενέργειας, αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο κάθε φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. 
Η κατάλληλη συντήρηση και επιτήρηση των μετατροπέων, σε συνδυασμό με τον τακτικό έλεγχο των υπολοίπων στοιχείων του φωτοβολταϊκού σταθμού, καθορίζουν τη  μακροπρόθεσμη απόδοσή του. Η SMA διαθέτοντας περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, πάνω από 30 GW διασυνδεδεμένων συστημάτων στο δίκτυο σε διεθνές επίπεδο, εξειδικευμένους εργαζόμενους σε 75 σταθμούς τεχνικής υποστήριξης παγκοσμίως και άκρως καταρτισμένη δομή στην Ελλάδα, αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη, που εξειδικεύεται στον τομέα της φωτοβολταϊκής ενέργειας

Υποστήριξη με τη «σφραγίδα» της SMA
«Από το 2007 που ιδρύθηκε η  SMA Hellas, δεσμευόμαστε για την ασφάλεια της επένδυσής σας. Με τα κέντρα τεχνικής υποστήριξής μας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Τρίπολη, παρέχουμε ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, με υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, συντήρησης και επισκευής, αντικατάστασης μετατροπέων καθώς και επέκτασης εγγύησης προϊόντων. Σήμερα, αντιλαμβανόμαστε ότι οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις που απειλούν σΆ ένα σημαντικό βαθμό την απόδοση των έργων τους. Προτεραιότητά μας, είναι να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε μακροπρόθεσμα την ενεργειακή απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων και παράλληλα να ανταποκρινόμαστε ευέλικτα στις ανάγκες τους. Αυτή είναι η υπόσχεση για την οποία συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε, ανταποκρινόμενοι στην εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των πελατών μας»,  υπογραμμίζει ο κος Χάρης Χρηστίδης, Γενικός Διευθυντής της SMA Hellas.

Το προφίλ του Ομίλου SMA
Ο Όμιλος SMA σημείωσε κύκλο εργασιών πάνω από 0,9 δισ. ευρώ το 2013 και είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά φωτοβολταϊκών μετατροπέων, κεντρικού στοιχείου κάθε φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Ως όμιλος ενεργειακής διαχείρισης παρέχει καινοτόμες τεχνολογίες για μελλοντικές εφαρμογές ενεργειακού εφοδιασμού. 
Η εταιρία εδρεύει στο Niestetal της Γερμανίας και δραστηριοποιείται διεθνώς σε 21 χώρες. Ο όμιλος επιχειρήσεων απασχολεί περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το ευρύ φάσμα προϊόντων της SMA περιλαμβάνει τον κατάλληλο μετατροπέα για κάθε τύπο φωτοβολταϊκού πλαισίου και για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις κάθε ισχύος. 
Το φάσμα προϊόντων περιλαμβάνει τόσο μετατροπείς για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις διασυνδεδεμένες στο δημόσιο δίκτυο, όσο και για αυτόνομα υβριδικά δίκτυα. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων συμπληρώνεται από ολοκληρωμένες υπηρεσίες και διαχείριση λειτουργίας φωτοβολταϊκών συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Από το 2008, η μητρική εταιρεία SMA Solar Technology AG συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Prime Standard του Χρηματιστηρίου Αξιών της Φρανκφούρτης (S92) και η μετοχή της προστέθηκε στο TecDAX. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ