Η IHS αποκαλύπτει τους 15 κορυφαίους παρόχους φωτοβολταϊκών για το 2013

Διαβάστηκε από 1945 αναγνώστες -

Η εταιρεία ερευνών αγοράς, IHS, δημοσίευσε την κατάταξη προμηθευτών φωτοβολταϊκών για το 2013, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη κυριαρχία των Κινέζων παραγωγών, αλλά και την αναβίωση δυο μεγάλων Ιαπωνικών επιχειρήσεων.

 

Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι επτά εκ των 10 κορυφαίων ηλιακών προμηθευτών πλαισίων παγκοσμίως, προέρχονται από την Κίνα, με την Yingli Green να προβάλει και πάλι την ηγετική της θέση, αφού συνέχισε να προσθέτει παραγωγική ικανότητα καθ όλη την περίοδο των δύο ετών της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας της βιομηχανίας.

«Το έτος 2013 σηματοδότησε την ανάκαμψη των παγκόσμιων αγορών φωτοβολταϊκών συστημάτων και την ανάκαμψη των κορυφαίων παικτών στον τομέα των φωτοβολταϊκών», δήλωσε η Jessica Jin, αναλυτής ηλιακής αλυσίδας εφοδιασμού στην IHS. «Οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες προμηθευτές φωτοβολταϊκών επωφελήθηκαν από την αύξηση της ζήτησης στις εγχώριες αγορές τους, με την Κίνα, ιδίως, να καλύπτει περισσότερο από το ένα τέταρτο των παγκόσμιων εγκαταστάσεων του 2013 και να φτάνει στην κορυφή».

Η ανάκαμψη των Sharp και Kyocera οφείλεται στην έκρηξη της ιαπωνικής αγοράς φωτοβολταϊκών και στην ικανότητα να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, με την αύξηση του της outsourcing παραγωγής μονάδων, για την κάλυψη της ζήτησης. Προμηθευτές OEM από Κίνα και Ταϊβάν, όπως οι Solargiga και Neo Solar Power αντίστοιχα, επωφελήθηκαν περισσότερο από αυτήν την τάση.

Αν και οι φωτοβολταϊκές μονάδες θα έχουν μια επωνυμία, όπως Sharp για παράδειγμα, η παραγωγή ανατέθηκε στην Solargiga στην Κίνα, η οποία υποστήριξε την άνοδο της Sharp στην κατάταξη της IHS για το 2013.

Ωστόσο, η IHS δεν φαίνεται να το βλέπει με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζοντας ότι τα μερίδια αγοράς των προμηθευτών με βάση την Κίνα, παρέμειναν στάσιμα το 2013, λόγω της αναζωπύρωσης κάποιων Ιαπώνων προμηθευτών.

Η IHS δήλωσε ότι οι Κινέζοι προμηθευτές κατείχαν μερίδιο 57%, επί της παγκόσμιας αγοράς το 2011, 59% το 2012 και 58% το περασμένο έτος.

Όπως αναφέρεται στο PV Tech, η Gigasolar αναμένει τις δραστηριότητές της με την Sharp να αυξηθούν κατά περισσότερο από 30% το 2014, καθώς η Sharp συνεχίζει την επιτυχημένη στρατηγική του outsourcing, για την επίτευξη του στόχου ανάθεσης του 50% παραγωγής, σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Η τρίτη ιαπωνική εταιρεία που μπήκε στις κορυφαίες 15 ταξινομήσεις της IHS για το 2013, ήταν η παραγωγός CIS thin-film, Solar Frontier, η οποία είδε αύξηση πωλήσεων και αποστολών, κυρίως λόγω της ζήτησης στην Ιαπωνία, αυξάνοντας την παραγωγή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ