Οι τεχνολογίες φωτοβολταϊκών υψηλής απόδοσης γίνονται mainstream

Διαβάστηκε από 1629 αναγνώστες -

Σύμφωνα με την EnergyTrend, οι τεχνολογίες φωτοβολταϊκών συστημάτων υψηλής απόδοσης, γίνονται ολοένα και πιο mainstream στην αγορά.

 

Σε έκθεση στο εμπορικό σόου στη Σανγκάη στις 20-22 Μαΐου 2014, ο τομέας EnergyTrend της TrendForce, αναφέρει ότι ο σχεδιασμός ηλιακών φωτοβολταϊκών κυττάρων υψηλής απόδοσης, όπως ο παθητικός πομπός οπίσθιας επαφής (PERC) και οι τεχνολογίες ετεροσυνδεσιμότητας (heterojunction), γίνονται όλο και πιο στάνταρ στις αντίστοιχες αγορές.

Η εταιρεία διαπίστωσε, επίσης, ότι οι κατασκευαστές είναι αισιόδοξοι για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, λόγω της καθυστέρησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την απόφαση περί του αντισταθμιστικού δασμού και της αυξανόμενης ζήτησης στην αγορά διανομής φωτοβολταϊκών στην Κίνα. Η EnergyTrend υποστηρίζει ότι οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών αναμένουν υψηλά φορτία αποστολών έως και τα μέσα Ιουλίου 2014.

Με γνώμονα την ανάπτυξη της αγοράς διανομής φωτοβολταϊκών στην Κίνα, οι εταιρείες φωτοβολταϊκών επεκτείνουν κι αυτές τις επιλογές των υπηρεσιών τους.

Η EnergyTrend εκτιμά ότι τα προϊόντα φωτοβολταϊκών υψηλής απόδοσης, αναμένεται να αντιπροσωπεύουν ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 20%, για το 2014. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών μονάδων εργάζονται για να βελτιώσουν τις διαδικασίες παραγωγής τους, και ότι οι κατασκευαστές εξοπλισμού, όπως οι Meyer Burger και Manz, έχουν αρχίσει να προωθούν προϊόντα υψηλού επιπέδου απόδοσης.

Ωστόσο, σημειώνει, ότι οι κατασκευαστές δεν είναι ακόμη σε θέση να κάνουν επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, κι έτσι ο τρόπος για το πώς θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με τη χρήση του υπάρχοντος εξοπλισμού, είναι «κρίσιμη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ