Τα συστήματα της QLEEN κατασκεύαζονται από την Γερμανική LEHMANN KG σύμφωνα με τα απαραίτητα ευρωπαϊκά πρότυπα και συνοδεύονται από εγγύηση 2 ετών.

Επαγγελματικός εξοπλισμός καθαρισμού Φ/Β εγκαταστάσεων από την QLEEN HELLAS

Διαβάστηκε από 3410 αναγνώστες -

Με τη χρήση νερού απαλλαγμένου εντελώς από άλατα, ο καθαρισμός γυάλινων επιφανειών και προσόψεων έγινε ταχύτερος, ασφαλέστερος και αποδοτικότερος. Η Lehmann KG έπαιξε κύριο ρόλο στην πρόοδο των συστημάτων καθαρισμού με την ανάπτυξη του συστήματος PURAQLEEN.

 
 «Καλύτερα από απλά καθαρά»
Οι καθαριστές γυάλινων επιφανειών και παραθύρων, εδώ και χρόνια, γνωρίζουν και έχουν εκτιμήσει το σύστημα καθαρισμού PURAQLEEN. Είναι το πρωτότυπο και το 2005 του χορηγήθηκε το ευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας (European Award for Innovation). Κάτω από το Αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα «QLEEN – Pure Water Cleaning-Systems», η εταιρεία Lehmann KG, στα πλαίσια του αναδομημένου προγράμματός της, παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες τάσεις στην τεχνολογία καθαρισμού. 

Tο διακριτικό εμπορικό σήμα «QLEEN», κα φέρει μια νέα δομή ανάμεσα στην αρκετά εκτεταμένη γκάμα των προϊόντων της Lehmann KG
και θα επιτρέψει την αναβάθμιση της σε ένα ακόμη πιο ευπροσάρμοστο πολυμορφικό σύστημα, δεδομένου ότι η τεχνολογία αναπτύσσεται γρήγορα και ακολουθεί τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς.

Tο όνομά της είναι «QLEEN», και βασίζεται στην τεχνολογία «PURAQLEEN».
Η ονομασία «PURAQLEEN» αναφέρεται στην τεχνολογία επεξεργασίας του νερού. Αποτελεί τον πυρήνα των συστημάτων καθαρισμού «QLEEN». Το νερό της βρύσης φιλτράρεται καθώς περνάει από ένα στρώμα ρητίνης ανταλλαγής ιόντων. Σα μεταλλικά άλατα (ασβεστίου, μαγνησίου,….) παραμένουν στη φιάλη φιλτραρίσματος. Το φιλτραρισμένο ή αλλιώς «απιονισμένο» νερό, λόγω των φυσικών του χαρακτηριστικών, έχει πολύ μεγάλη ικανότητα καθαρισμού.

Έχει την ιδιότητα να ενώνεται με τα βρώμικα σωματίδια των επιφανειών και στη συνέχεια να τα απομακρύνει. Έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει ακόμα και πολύ δύσκολες βρωμιές όπως περιττώματα πτηνών. Η πολύ καλή ικανότητα διαβροχής είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό του απιονισμένου νερού. Στεγνώνει χωρίς να αφήνει ραβδώσεις ή στίγματα ακόμα και όταν πλένουμε με πλήρη ηλιοφάνεια. Με την μέθοδο «QLEEN» δεν είναι πλέον αναγκαία η επιπρόσθετη περιποίηση με τη χρήση συμβατικών ελαστικών μάκτρων ή δερμάτων καθαρισμού. 

Η φύση επιδιώκει πάντα να εξισορροπεί τη θερμοκρασία, την πίεση και τη συγκέντρωση σε κάθε υγρό. Το φιλτραρισμένο νερό, τη στιγμή που εξέρχεται από την φιάλη με τη ρητίνη, έχει χάσει την προαναφερθείσα ισορροπία του με αποτέλεσμα να έχει την τάση να επιστρέψει στην προηγούμενη ισορροπία, η οποία ήταν η ανάμιξη του με ξένα σωματίδια. Με αυτό τον τρόπο μετατρέπεται σε «απορρυπαντικό» το οποίο αφαιρεί ακόμα και ισχυρούς ρύπους όπως τα περιττώματα των πτηνών.

Tα πλεονεκτήματα της χρήσης απιονισμένου νερού με μία ματιά :

-Ποιοτικός καθαρισμός. Το απιονισμένο νερό αγκαλιάζει άμεσα τη βρωμιά και στην συνέχεια την απομακρύνει.
-Μεγαλύτερη προστασία απέναντι σε νέα ρύπανση εξαιτίας της ελαχιστοποίησης της ηλεκτροστατικής φόρτισης.
-Αυξάνει το χρονικό διάστημα μέχρι τον επόμενο καθαρισμό.
-Με την μέθοδο «QLEEN» δεν είναι πλέον αναγκαία η επιπρόσθετη περιποίηση με τη χρήση συμβατικών ελαστικών μάκτρων ή δερμάτων καθαρισμού.
-Το απιονισμένο νερό έχει πολύ υψηλή ποιότητα διαβροχής, ψεκάζεται ομοιόμορφα παντού.
-Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι στεγνώνει χωρίς να αφήνει στίγματα ή ραβδώσεις ακόμα και όταν πλένουμε με πλήρη ηλιοφάνεια.
-Ο καθαρισμός με απιονισμένο νερό είναι απόλυτα ασφαλής λόγω του ότι δεν χρησιμοποιούμε χημικές ή άλλες επικίνδυνες ουσίες. Επίσης δεν καταστρέφει τις επιφάνειες καθαρισμού. 

Το μόνο αναλώσιμο των συστημάτων της σειράς PURAQLEEN είναι η ρητίνη φιλτραρίσματος του νερού. Ο επόμενος πίνακας μας δείχνει την παραγόμενη ποσότητα απιονισμένου νερού μίας γεμάτης, με 25 λίτρα ρητίνη, φιάλης σε συνάρτηση με τη σκληρότητα του νερού.

Μόνο στις περιπτώσεις που κάποια επιφάνεια έχει να καθαριστεί πολύ καιρό ή έχει πολύ επίμονους ρύπους, όπως λιπαρές ουσίες, χρειάζεται να προηγηθεί χρήση ειδικού χημικού ενζύμου.

Η παράδοση και η εμπειρία της εταιρείας LEHMANN αποδεικνύεται καθημερινά από το 1895. 

«Περισσότερο από καθαρό» = QLEEN.

Τι εννοούμε με την φράση «περισσότερο από καθαρό»;
Με τη χρήση νερού απαλλαγμένου εντελώς από άλατα, ο καθαρισμός γυάλινων επιφανειών και προσόψεων έγινε ταχύτερος, ασφαλέστερος και αποδοτικότερος. Η Lehmann KG έπαιξε κύριο ρόλο στην πρόοδο των συστημάτων καθαρισμού με την ανάπτυξη του συστήματος PURAQLEEN.
Το απιονισμένο νερό καθαρίζει πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με το νερό του δικτύου. 

Παρόλα αυτά το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει τη σειρά καθαρισμού «QLEEN» πραγματικά ξεχωριστή είναι η λειτουργικά αξιόπιστη αλληλεπίδραση μεταξύ των καλά επιμελημένων εξαρτημάτων: οι ευέλικτοι επίγειοι σταθμοί καθαρισμού, ο εύκολος και ασφαλής τρόπος συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης των κονταριών, το αξιόπιστο σύστημα ροής του νερού, τα αποτελεσματικά εργαλεία/εξαρτήματα που κάνουν την «πραγματική» εργασία σε μεγάλα ύψη και ακόμα υψηλότερα.

Η ανάπτυξη ακόμα καλύτερων εργαλείων/εξαρτημάτων είναι η καθημερινή πρόκληση των μηχανικών της LEHMANN KG. Υπάρχουν ακόμα πολλές προοπτικές για μια ακόμα πιο εύκολη και αποτελεσματικότερη εργασία. Η σύγκριση μεταξύ των εργαλείων καθαρισμού αποδίδει οφέλη. Ανακαλύψτε μόνοι σας ότι πράγματι η σειρά καθαρισμού QLEEN καθαρίζει ακόμα καλύτερα.

Η ανάγκη από την οποία δημιουργήθηκε η σειρά καθαρισμού QLEEN
Οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν όλο και περισσότερα κτίρια βασισμένα στις σύγχρονες επιτομές της αρχιτεκτονικής. Λόγω των σύγχρονων τάσεων της αρχιτεκτονικής, ο καθαρισμός και συνεπώς η διατήρηση της αξίας των γυάλινων επιφανειών και των προσόψεων των συγκεκριμένων κτηρίων μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. 

Οι οροφές εμπορικών κέντρων, οι γυάλινοι θόλοι, περιπτώσεις κτιρίων με κεκλιμένες όψεις υαλοπινάκων είναι μερικά παραδείγματα απρόσιτων γυάλινων επιφανειών και προσόψεων. Σε αυτό το πρόβλημα μας προσφέρει λύση η σειρά καθαρισμού QLEEN. Είναι μια πολυμορφική σειρά καθαρισμού η οποία χρησιμοποιεί το σύστημα απιονισμού «PURAQLEEN». 

Το νερό φιλτράρεται με τη χρήση κινητών μονάδων επεξεργασίας και προωθείται δια μέσω ελαστικού σωλήνα και κατάλληλων κονταριών σε ύψη εργασίας μέχρι 20m. Με τα διάφορα εργαλεία που αποτελούν τη σειρά QLEEN, ένας έμπειρος καθαριστής γυάλινων επιφανειών και προσόψεων, μπορεί να καθαρίσει επιφάνειες μέχρι και 250m²/ϊρα. Πλέον ο καθαρισμός σε τέτοια ύψη μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση σκάλας, ανυψωτικού μηχανήματος ή εξειδικευμένου οχήματος.

Το σύστημα καθαρισμού QLEEN είναι πολυμορφικό και μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με το επίπεδο δυσκολίας της ζητούμενης εργασίας. Με τον τρόπο αυτό, είτε ο καθαρισμός που θέλουμε να κάνουμε είναι εύκολος είτε είναι δύσκολος, υπάρχει λύση με αποτελεσματικό, ασφαλή και οικονομικό τρόπο. Κατόπιν ειδικής απαίτησης για εξαιρετικής δυσκολίας περιπτώσεις μπορούμε να εργαστούμε και να σας προσφέρουμε εξειδικευμένες λύσεις. Με το πέρασμα των ετών οι μηχανικοί της LEHMANN, έχοντας αντιμετωπίσει πληθώρα δύσκολων απαιτήσεων καθαρισμού, έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία. 

Το απιονισμένο νερό και τα διάφορα εργαλεία (βούρτσες, υφάσματα καθαρισμού κ.λ.π.) μεταφέρονται σε ύψη μέχρι 20m με τη βοήθεια κονταριών από πολύ ελαφρά υλικά της σειράς QLEEN-POLES. Το κάθε κοντάρι έχει μήκος 157εκ. 

Τα κοντάρια της σειράς QLEEN κατασκευάζονται από δύο υλικά προηγμένης τεχνολογίας.
Τα κοντάρια της σειράς CARBON είναι από ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑ και είναι ελαφρύτερα από τη σειρά TITANLIGHT η οποία κατασκευάζεται από ένα ελαφρύ κράμα αλουμινίου. Το βίδωμα του ενός κονταριού με το άλλο γίνεται γρήγορα και πάνω από όλα με ασφάλεια. Ο τρόπος σύνδεσης είναι ασφαλής και στιβαρός, λόγω της μεγάλης επιφάνειας επαφής μεταξύ των κονταριών στη μέση της βιδωτής ένωσης. Στα συστήματα QLEEN το απιονισμένο νερό δεν τρέχει στο εσωτερικό των κονταριών, αλλά δια μέσω του ελαστικού σωλήνα ο οποίος δένεται στο κοντάρι με τη χρήση συνδέσμων Velcro. Αυτό το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για χρόνια. 

Για χαμηλά ύψη, μέχρι 5 μέτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τηλεσκοπικά μας κοντάρια.
Το υψηλής ποιότητας και ασφαλές περιβαλλοντικά καθάρισμα με την πρωτότυπη τεχνική PURAQLEEN έχει φέρει ένα ερέθισμα ανάπτυξης σε ότι αφορά τις τεχνικές καθαρισμού γυάλινων επιφανειών και φ/β πλαισίων, αποτελώντας τον πυρήνα των συστημάτων καθαρισμού της σειράς QLEEN τα οποία παράγονται από τη LEHMANN KG.

Φορητότητα και χρήση από μεγάλη απόσταση, ευέλικτη επεξεργασία νερού όπου και αν τη χρειάζεστε.

Οι φορητοί σταθμοί εργασίας ελέγχονται ασύρματα. Είναι διαθέσιμοι σε διάφορες εκδόσεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Επίσης είναι κατάλληλοι για μόνιμη τοποθέτηση σε επαγγελματικά αυτοκίνητα τύπου van ή trailer. Μεμονωμένες διαμορφώσεις είναι δυνατές κατόπιν απαίτησης. Αν οι ανάγκες καθαρισμού είναι μεγαλύτερες μπορούν να συνδεθούν και να ελεγχθούν ασύρματα, από του; εργαζόμενους, περισσότεροι από ένας σταθμοί εργασίας.

Επαγγελματικός καθαρισμός χωρίς την χρήση σκάλας και συχνά χωρίς να ανεβαίνουμε στις οροφές.
Τα συστήματα κονταριών «QLEEN POLES» επιτρέπουν τον καθαρισμό σε ύψη μέχρι 20 μέτρα. Εξαρτάται βέβαια από το ύψος των μαρκιζών και την απόσταση από την οποία έχουμε λειτουργική πρόσβαση. Αποτελούνται από ανεξάρτητα κομμάτια κατασκευασμένα από πολύ ελαφρά υλικά όπως ανθρακονιματα (CARBON) ή αλουμίνιο (TITANLIGHT). Το κάθε τμήμα μπορεί να ενωθεί και να ασφαλίσει με το επόμενο με λίγες περιστροφές. Οι παροχές νερού & ρεύματος προσδένονται εξωτερικά με τη χρήση ταινιών VELCRO.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από την μεγάλη ποικιλία «έξυπνων» παρελκόμενων εργαλείων.
Ανάλογα με το πόσο έντονους λεκέδες έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μπορούμε να τοποθετήσουμε στην κορυφή των κονταριών διάφορες κεφαλές καθαρισμού. Η πιο σύγχρονη τάση είναι το ROTAQLEEN, μια ηλεκτρικά περιστρεφόμενη βούρτσα με πολύ καλή καθαριστική ισχύ εξαιτίας της περιστροφής και του ίδιου του βάρους της. Ολισθαίνει αυτόματα στην επιφάνεια. Αυτό μας γλυτώνει από πολύ κόπο και χρόνο. Οι ειδικά διαμορφωμένες σκληρές ίνες της, καθαρίζουν άκρες και τμήματα πλαισίων πιο σχολαστικά βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην διατήρηση της αξίας τους. Προσφέρουμε διάφορους τύπους βουρτσών και βραχιόνων στήριξης. Υπάρχουν διαθέσιμα εξαρτήματα για εύκολες και δύσκολες συνθήκες εργασίας. Μόνο η εταιρεία LEHMANN προσφέρει ένα σύστημα με τόσο μεγάλη ποικιλία επιλογών.

Λίγα λόγια για τον καθαρισμό των φ/β εγκαταστάσεων
«Γιατί χρειάζεται να καθαρίζουμε τις Φ/Β εγκαταστάσεις ;»

Και ποιος δεν έχει παρατηρήσει τα αποτελέσματα των πρώτων ανοιξιάτικων βροχοπτώσεων με παράλληλη μετακίνηση προς τη χώρα μας αέριων μαζών προερχόμενων από την Αφρική. Για αυτούς που διαθέτουν φ/β εγκαταστάσεις και δεν τις έχουν καθαρίσει τα τελευταία χρόνια, αρκεί μία ματιά στο ετήσιο εισόδημά τους για να πειστούν για την αναγκαιότητα του καθαρίσματος των φ/β πάνελ. Δεν έχει σημασία το πόσο καθαρές περιβαλλοντικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή της φ/β εγκατάστασης. Το βρόχινο νερό είναι μεν μαλακό, αλλά ποτέ καθαρό. Όταν μια επιφάνεια εκτίθεται στη βροχή, πάντα μένουν υπολείμματα. Κάθε φορά που βρέχει τα συγκεκριμένα υπολείμματα αυξάνονται με πιθανό αποτέλεσμα την ιδιαίτερα αισθητή μείωση των χρηματικών απολαβών. Τα περιττώματα πτηνών ή η γύρη από τα φυτά είναι επίσης πολύ επίμονοι ρύποι. Στην εξοχή, ειδικά σε περιοχές κοντά σε κτηνοτροφικές φάρμες, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να σχηματίζεται μια ανθεκτική επίστρωση ρύπων λόγω των αερίων αμμωνίας, της γύρης και της αιωρούμενης σκόνης. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η κλίση της επιφάνειας των φ/β πλαισίων. Οι επιφάνειες με μικρή κλίση απαιτούν περισσότερο καθάρισμα. Η απώλεια της παραγόμενης ισχύος λόγω των ρύπων συχνά υποτιμάται. Βάσει μελετών από πραγματικές δοκιμές, το ποσοστό των απωλειών μπορεί να κυμανθεί μεταξύ του 5-25% ι και ακόμα μεγαλύτερου ειδικά όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ιδιαιτέρως δυσμενείς. Συνεπώς ο καθαρισμός είναι πάντα απαραίτητος, αλλά η συχνότητά του είναι συνδεδεμένη από την κατά τόπους συγκέντρωση ρύπων.

«Οι επιφάνειες των Φ/Β πλαισίων είναι σκληρότερες από αυτές των υαλοπινάκων που συναντάμε στις προσόψεις κτηρίων , αλλά …….»
Η επιφάνεια ενός συμβατικού υαλοπίνακα είναι σχεδόν άγρια σε σύγκριση με την επιφάνεια ενός φ/β πλαισίου. Η πολύ ομαλή ακόμα και εντελώς επίπεδη επιφάνεια των φ/β πλαισίων εγγυάται τη μη διάθλαση των ηλιακών ακτινών. Οι επιφάνειες αυτές είναι κατασκευασμένες από γυαλί θερμο-ενισχυμένο με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλες για σκούπισμα ή βούρτσισμα. Συχνά οι επιφάνειες αυτές έχουν δύσκολη πρόσβαση καθώς ο καθαρισμός τους δεν είχε προβλεφθεί κατά την ώρα της εγκατάστασης. Η συχνότητα του καθαρισμού επίσης αυξάνει την επικινδυνότητα του όλου εγχειρήματος. Επομένως είναι απαραίτητες κάποιες σκέψεις προκειμένου να αποφύγουμε ζημιές και απώλεια εισοδήματος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο συνδυασμός βουρτσίσματος με νερό από το δίκτυο και η λογική του «κάντο μόνος σου» δεν αποτελεί καλή συμβουλή. Το μαλακό βρόχινο νερό δεν είναι κατάλληλο, αλλά ακόμα πιο ακατάλληλο είναι το νερό της βρύσης. Περιέχει όλες τις ουσίες οι οποίες είναι απόλυτα ανεπιθύμητες στην επιφάνεια των φ/β πλαισίων. Ανθρακικό ασβέστιο καθώς και άλλα άλατα αφήνουν λεκέδες και στίγματα. Κάτω από ακραίες συνθήκες, το ανθρακικό ασβέστιο μπορεί να κάψει ακόμα και το γυαλί. Επίσης το στέγνωμα του νερού της βρύσης γίνεται με αργό ρυθμό με αποτέλεσμα οι επιφάνειες να είναι ευπαθείς σε νέο κύμα σκόνης. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν μόνο απιονισμένο νερό προκειμένου να καθαρίσουν γυάλινες επιφάνειες και φ/β πάνελ.

Τα συστήματα της QLEEN κατασκεύαζονται από την Γερμανική LEHMANN KG σύμφωνα με τα απαραίτητα ευρωπαϊκά πρότυπα και συνοδεύονται από εγγύηση 2 ετών.

2310 418168

www.qleen.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ