Αγγλία: Τα νέα φ/β του A εξαμήνου του 14 υπερβαίνουν το σύνολο του 13

Διαβάστηκε από 1519 αναγνώστες -

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε 1,47GW νέων φωτοβολταϊκών κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2014, τιμή που υπερβαίνει τη νέα εγκατεστημένη ισχύ ολόκληρου του 2013 - τη χρονιά ρεκόρ για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών της χώρας.

 
Η Βρετανία έχει πλέον εδραιωθεί ως η κορυφαία αγορά φωτοβολταϊκής ενέργειας στην Ευρώπη και η χώρα αναμένεται να γίνει η 4η μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά για νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών το 2014.

Το 80% των νέων εγκαταστάσεων του πρώτου εξαμήνου του έτους, πραγματοποιήθηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο. Πίσω από αυτόν το διαχωρισμό σε τρίμηνα βρίσκεται η πτώση των κινήτρων RO για τα φωτοβολταϊκά έργα εδάφους από 1,6 σε 1,4 τον Απρίλιο. Η οικιακή αγορά συνεχίζει να τείνει στα 80 με 100MW ανά τρίμηνο, με τη βιομηχανία να έχει προσαρμοστεί επιτυχώς στο μηχανισμό προοδευτικής μείωσης που εφαρμόστηκε νωρίτερα από το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Την ίδια στιγμή, έκθεση του NPS Solarbuzz επισημαίνει ότι η αγορά των εγκαταστάσεων στέγης δεν πρoωθείται επαρκώς, παρά το στόχο του Υπουργείου να στρέψει το ενδιαφέρον από το έδαφος στις στέγες. Τα μεγάλα συστήματα (πάνω από 100kW) σε στέγες, αντιπροσώπευαν μόλις το 4% της παραγωγικής ικανότητας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. 

Το 75% των νέων εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών αφορούν εγκαταστάσεις εδάφους, ενώ τα ηλιακά πάρκα παραμένουν η πιο ελκυστική επιλογή για επενδυτές που επιδιώκουν να συσσωρεύσουν μεγάλα χαρτοφυλάκια φωτοβολταϊκών.

Η βρετανική βιομηχανία ηλιακών έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις υπουργικές περικοπές χρηματοδοτήσεων, και μάλιστα δύο χρόνια νωρίτερα από ότι αναμενόταν για τα έργα εδάφους άνω των 5MW. Ο χρονικός αυτός περιορισμός οδηγεί στη βιαστική ολοκλήρωση όσων περισσότερων έργων γίνεται πριn τις 31 Μαρτίου 2015.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ