Lux Rsrch: Η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών φτάνει τα 65.6GWp το 2019

Διαβάστηκε από 1234 αναγνώστες -

Με οδηγό την Κίνα, η παγκόσμια βιομηχανία φωτοβολταϊκών, αναμένεται να φτάσει τα 65,5GWp το 2019, ενώ οι εμπορικές διαφορές που εμπλέκουν την Ασία, καθώς και οι παγκόσμιες πολιτικές, δυσχεραίνουν τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές, σύμφωνα με τη Lux Research.

 

Από το ανταγωνιστικό, πτώχευσης περιβάλλον του 2012, τα περιθώρια κέρδους των προμηθευτών μονάδων έχουν αυξηθεί, με τους Tier-1 προμηθευτές να «πιάνουν» το 10%, προς το τέλος του 2013, και 15% το πρώτο τρίμηνο του 2014.

«Με την ηλιακή ενέργεια να είναι τώρα αρκετά κοινή στα περισσότερα μέρη του κόσμου, αποκομίζονται τα οφέλη των άμεσων κινήτρων, αλλά αντιμετωπίζουμε επίσης την αβεβαιότητα που οφείλεται στην πίεση της εμπορικής δραστηριότητας με την Κίνα», δήλωσε ο Matthew Feinstein, Senior Analyst και ο επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης με τίτλο, «Solar Market Size Update 2014: Reform for Long Haul», της Lux Research. «Επιπλέον, ως μια όλο και πιο συνηθισμένη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι περισσότερες από τις μεγάλες αγορές, ασχολούνται με κάποιο συνδυασμό από αυτές τις δυναμικές, περιπλέκοντας την κατάσταση της πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.

Οι αναλυτές της Lux Research αξιολόγησαν την τροχιά ανάπτυξης της ηλιακής βιομηχανίας, μη εξαιρώντας το βάρος της πολιτικής και άλλων προκλήσεων.

Η ανάπτυξη θα είναι ταχύτερη στην Αμερική

Με CAGR (Compound Annual Growth Rate) 16,3%, η Αμερική θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του κόσμου, ως μια νέα αγορά φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, τριπλασιάζοντας σχεδόν, από τα 5,3GWp του 2013, στα 15,4GWp το 2019. Οι ΗΠΑ θα δώσουν ρυθμό στην υπόλοιπη Αμερική, σημειώνοντας αύξηση από 4,7GWp, στα 11,7GWp, ενώ η Νότια Αμερική θα αυξηθεί 10 φορές, φτάνοντας τα 2,5GWp το 2019.

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα αυξηθεί με χαμηλότερο ρυθμό, του 8,2% CAGR, αλλά θα αντιπροσωπεύσει πάνω από το 50% της παγκόσμιας ζήτησης, με επικεφαλής την Κίνα, την Ιαπωνία και άλλες αναδυόμενες αγορές

Οι περικοπές κόστους θα διατηρηθούν

Με τις περικοπές κόστους να είναι κρίσιμες για τη συνεχή ανάπτυξη της βιομηχανίας, αναμένονται αυξήσεις σε αποδοτικότητα, από τεχνολογίες όπως αδρανοποιημένος πομπός πίσω επαφής (PERC), ετερο-διασταύρωση με εγγενή στρώματα (HIT) και επιλεκτικούς πομπούς (SE)​​. Το κόστος του συστήματος, σύμφωνα με τη Lux Research, θα μειωθεί κατά ¤0,27/ Wp για την κλίμακα κοινής ωφελείας και ¤0,45/ Wp για φωτοβολταϊκά συστήματα κατοικιών, ως το 2019, οδηγώντας σε μια μείωση 20% του συνολικού κόστους του συστήματος.

Το κρυσταλλικό πυρίτιο παραμένει η τεχνολογία επιλογής

Το κρυσταλλικό πυρίτιο (x-Si) αναμένεται να επικρατήσει στην αγορά μέχρι το 2019, όμως και άλλες τεχνολογίες, όπως οι CIGS, CZTS, CdTe κ.α., θα έχουν τη δυνατότητα να απειλήσουν. Το x-Si, με ένα μερίδιο αγοράς 84,6%, αναμένεται να σημειώσει άνοδο, από τα 31,6GWp του 2013, σε 55,7GWp το 2019, με CAGR 8,45%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ