Η Κίνα ξεπερνά τα 100GW φωτοβολταϊκών ως το 2028

Διαβάστηκε από 1379 αναγνώστες -

Αναλυτής του NPD Solarbuzz, πιστεύει ότι μέχρι το 2028 η Κίνα θα ξεπεράσει τα 100GW νέων εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκής απόδοσης, ενώ οκτώ ακόμη χώρες θα ξεπεράσουν τα 5GW.

 

Η Κίνα όχι μόνο θα ηγηθεί ενός ισχυρού ηλιακού μέλλοντος για τα φωτοβολταϊκά, αλλά δεσμεύεται για ένα αξεπέραστο προβάδισμα στο πρώτο μισό αυτού του αιώνα, όπως προβλέπει ο ανώτερος αναλυτής του NPD Solarbuzz, Michael Barker.

Γράφοντας σε ένα blog, ο Barker προβλέπει ότι περισσότερες από 30 χώρες θα ξεπεράσουν το 1GW αθροιστικής φωτοβολταϊκής ικανότητας μέχρι το 2028, με εννέα χώρες να εγκαθιστούν περισσότερο από 5GW και πέντε χώρες να φτάνουν τα 10GW ως 50GW.

Ωστόσο, στην κορυφή όλων θα είναι η Κίνα, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να επιτύχει εγκαταστάσεις περισσότερων από 100GW συνολικής φωτοβολταϊκής δυναμικότητας, ως το 2028, γράφει ο Barker, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες προβλέψεις του NPD Solarbuzz για τη ζήτηση.

Η Κίνα θα αντιπροσωπεύσει το 20% του συνόλου των παγκόσμιων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων ως την ημερομηνία αυτή, προβλέπει ο αναλυτής. Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό της εγκατεστημένης ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο θα βρίσκεται στα 50GW με 100 GW, που αποτελείται αποκλειστικά από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ - πράγμα που σημαίνει ότι οι αγορές δύο και τρία, από άποψη μεγέθους, θα επισκιάσουν συλλογικά τον ηγέτη της αγοράς.

Παρά την κυριαρχία από μόνο μια χούφτα αγορών, το γεγονός ότι 29 χώρες θα ξεπεράσουν το σήμα του 1GW ως το 2028, δείχνει ότι η ηλιακή ενέργεια θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε ακόμα-υπανάπτυκτες αγορές. Το NPD Solarbuzz προτείνει, επίσης, ότι περισσότερες από 150 χώρες θα έχουν βιώσιμες υπο-αγορές φωτοβολταϊκών του 1GW, πριν από το 2030.

Μέχρι στιγμής, το 2014 η Κίνα έχει προσθέσει 3,3 GW φωτοβολταϊκής ικανότητας κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, που είναι στην πραγματικότητα κάτω από τις προβλέψεις ότι η χώρα θα φτάσει τα 13GW νέας ηλιακής ενέργειας, το 2014.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ