Εγκαίνια για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα της Ρωσίας

Διαβάστηκε από 1243 αναγνώστες -

Η Ρωσική εταιρία ηλιακής ενέργειας, Hevel Solar, εγκαινίασε μια πιλοτική φωτοβολταϊκή μονάδα παραγωγής ενέργειας 5MW, τη μεγαλύτερη στη Ρωσία σήμερα, στη Δημοκρατία των Αλτάι, στη νότια Σιβηρία.

 

Το έργο Kosh-Agach, λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών της Ρωσίας μέχρι σήμερα και η πρώτη πηγή της τοπικά παραγόμενης ενέργειας στην περιοχή Αλτάι, η οποία προηγουμένως, βασιζόταν στην εισαγόμενη ενέργεια που παράγεται σε άλλα μέρη της χώρας.

Ο Andrei Tsygulev, αναπληρωτής επικεφαλής της Περιφέρειας Kosh-Agach, για την κατασκευή και την αρχιτεκτονική, δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS: «Το σύνολο της Περιφέρειας Kosh-Agach καταναλώνει από 2,7 έως 3,5MW, δηλαδή, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής θα παράγει σχεδόν διπλάσια ισχύ από τις απαιτήσεις μας, και το πλεόνασμα θα πωλείται σε άλλες περιοχές της περιφέρειας».

Το εργοστάσιο κόστισε RUB570 εκατομμύρια (15,3 εκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή και αποτελεί την πρώτη από τις πέντε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, με συνδυασμένη παραγωγή 45MW, που έχουν προγραμματιστεί για το Αλτάι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ