Η αγορά μετατροπέων αναμένεται να φτάσει το $1 δισ ως το 2018

Διαβάστηκε από 1230 αναγνώστες -

Η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών microinverters και βελτιστοποιητών ισχύoς αναμένεται να υπερτριπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, ανέρχοντας σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια ως το 2018, σύμφωνα με την IHS.

 

Παγκοσμίως τα έσοδα της αγοράς φωτοβολταϊκών microinverters και βελτιστοποιητών ισχύoς, που συλλογικά ονομάζονται μονάδες επιπέδου ηλεκτρονικής ισχύος (MLPE), αναμένεται να αυξηθούν σε ένα σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης 27%, φτάνοντας τα 1.100 εκατομμύρια δολάρια το 2018, από τα 329 εκατομμύρια δολάρια του 2013.

Οι microinverters είναι συσκευές που μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα (DC) μιας ηλιακής μονάδας παραγωγής, σε εναλλασσόμενο (AC) που χρησιμοποιείται από όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Παρά το γεγονός ότι είναι πιο δαπανηροί, οι microinverters μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να συλλέξουν έως 25 τοις εκατό περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τους συμβατικούς μετατροπείς, οι οποίοι μετατρέπουν ενέργεια από πολλαπλούς ηλιακούς συλλέκτες.

Οι βελτιστοποιητές ενέργειας έχουν λάβει μια παρόμοια προσέγγιση, εκτελώντας τη μέγιστη παρακολούθηση σημείου ισχύος (MPPT) σε επίπεδο μονάδας. Ωστόσο, ένας κεντρικός μετατροπέας, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για το στάδιο DC-AC.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη περιοχή αποστολών microinverters, με τα οικιακά συστήματα να αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη αγορά microinverters στην περιοχή. Η αμερικανική προμηθευτής microinverter, Enphase, έχει λάβει ηγετική θέση στην αγορά που εξυπηρετεί αυτό το τμήμα, αν και το ποσοστό διείσδυσης των microinverters έχει αρχίσει να υφίσταται κορεσμό.

Ωστόσο, κατά τα επόμενα χρόνια, αυξανόμενος αριθμός microinverters προβλέπεται να εγκατασταθούν σε εμπορικές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να παραμείνουν η μεγαλύτερη αγορά microinverters μέχρι το 2018.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ