Η έκθεση προβλέπει πως οι παραπάνω χώρες θα βρίσκονται σίγουρα στο top10 της παγκόσμιας αγοράς φωτοβολταϊκών, καθώς το 95% της ζήτησης για το 2014 προέρχεται από αυτές. Κίνα και Ιαπωνία κυριαρχούν, με περίπου τη μισή από όλη τη νέα δυναμικότητα φωτοβολταϊκών να προστίθεται φέτος, ενώ το γενικό σύνολο της ηλιακής ενέργειας έχει αυξηθεί σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.
Για το μεγαλύτερο μέρος των κερδών κατά το β εξάμηνο του 2014, ευθύνεται η εποχικά ισχυρή ενεργειακή ζήτηση από πλευράς Κίνας, το 80% της οποίας αναμένεται να καλυφθεί από έργα εδάφους. Από την άλλη μεριά, η εμπορικότητα των εγκαταστάσεων οροφής βιώνει πιο αργή ανάπτυξη από ότι ήλπιζε η κινεζική κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό, η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας ανακοίνωσε πρόσφατα νέες πολιτικές για την υποστήριξη της ανάπτυξης έργων κατανεμημένης παραγωγής, ιδιαίτερα έργων οροφής.
Εντός της Ιαπωνίας, τα εγκεκριμένα φωτοβολταϊκά έργα ανέρχονται σε 59GW. Ωστόσο, η ζήτηση αναμένεται να φτάσει τα 5GW, πράγμα που οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων γήινων πόρων, τη χρηματοδότηση, καθώς και σύνδεση με το δίκτυο. Το μειωμένο κόστος σε συνδυασμό με τα υψηλά FiTs, συνεχίζουν να δημιουργούν οικονομικά ελκυστικές ευκαιρίες, πράγμα που σημαίνει πως οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις θα συνεχιστούν κατά τα επόμενα τρίμηνα.
Η ετήσια ζήτηση από την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη αναμένεται να μειωθεί το 2014, πράγμα που οφείλεται εν μέρει στις αλλαγές πολιτικής σχετικά με την ανανεώσιμη ενέργεια που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, και στη συνεπαγόμενη αβεβαιότητα των επενδυτών. Ωστόσο, στην Αυστραλία αναμένεται ανάταση στο τέλος του έτους, στα εδαφικά έργα μεγάλης κλίμακας. Τα έργα εδάφους στο New South Wales, που κατασκευαζονται από την AGL και τη First Solar, αναμένεται να έχουν συνολική ονομαστική χωρητικότητα 155MW.
Η Ινδία, η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη βιώνουν μεγαλύτερες προκλήσεις. Η ινδική κυβέρνηση άνοιξε πρόσφατα τη διαδικασία υποβολής προσφορών για έργα φωτοβολταϊκών, στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του προγράμματος National Solar Mission. Ωστόσο, οι αβεβαιότητες της πολιτικής έχουν ρίξει τη ζήτηση ηλιακών τους τελευταίους έξι μήνες. Το θετικό είναι ότι, η ινδική κυβέρνηση απέφυγε πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως να προέκυπταν, εάν είχαν επιβληθεί anti-dumping δασμοί στις εισαγόμενες κινεζικες silicon-based φωτοβολταϊκές μονάδες.
Εκτός από τις μεγάλες αγορές ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, οι περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων και της Ινδονησίας, έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσουν ηλιακά. Στο Πακιστάν, τα πρώτα 100MW ενός έργου του 1GW, έχουν επίσης ξεκινήσει να εγκαθίστανται.
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία |
Copyright © 2024 - 4green.gr