Περαιτέρω βελτίωση στην αγορά φωτοβολταϊκών

Διαβάστηκε από 1295 αναγνώστες -

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ομοσπονδία Μηχανικών, οι αγοραστική κίνηση στο χώρο των φωτοβολταϊκών εξαρτημάτων, μηχανημάτων και εξοπλισμού συνεχίζει να κυμαίνεται σε ανοδική πορεία μέχρι το τέλος του έτους.

 

Πρόσφατη έρευνα σχετικά με το επιχειρηματικό κλίμα που διεξήχθη από τη Γερμανική Ομοσπονδία Μηχανικών (VDMA), το 52% των εταιρειών ανέφεραν βελτίωση στις παραγγελίες τους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Μπορεί η αγοραστική κίνηση να έχει ελαφρώς επιβραδυνθεί σε σύγκριση με την άνοιξη, ωστόσο λόγω εποχής κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της VDMA, το 2014 υπήρξε μια πολύ καλή χρονιά για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών συστημάτων. ¶λλωστε, οι συμμετέχουσες στην έρευνα εταιρείες ανέφεραν αύξηση των εσόδων τους 17% για το τρέχον έτος. Μπορεί η σύσφιξη των εισφορών αντι-ντάμπινγκ στα κινεζικά και ταϊβανέζικα προϊόντα ηλιακών να έχει επιβραδυνθεί την οικονομία της βιομηχανίας, ωστόσο ο τζίρος και οι εισερχόμενες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

Η έρευνα προβλέπει πως μέχρι το τέλος του 2014 – αρχές του 2015 θα υπάρξει αύξηση των επενδύσεων σε σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογία, πράγμα για το οποίο η γερμανική βιομηχανία δηλώνει άριστα προετοιμασμένη. Οι μελέτες που προβλέπουν ανακοίνωση περαιτέρω επενδύσεων σε νέα εργοστάσια και γραμμές παραγωγής, καθώς και εγκαταστάσεις έως 50 GW για φέτος, έχουν πληθύνει.

Η VDMA επισημαίνει πως προκειμένου να στηρίξουν τα έσοδά τους, οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών εστιάζουν στην αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής, στα logistics και το προσωπικό, καθώς και στην αύξηση του μεριδίου τους στην αγορά. Οι εταιρείες, από πλευράς τους, επενδύουν σε έρευνες, ανάπτυξη και αύξηση της αποδοτικότητας, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Οι αντιπρόσωποι των βιομηχανιών δηλώνουν πως αναμένουν αύξηση των εσόδων τους άνω του 16% για το επόμενο έτος, ενώ όλα δείχνουν ότι η γερμανική βιομηχανία φωτοβολταϊκών μηχανημάτων θα διατηρήσει τη θέση της ως κινητήρια δύναμη στην καινοτομία και την παροχή λύσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ