Δριμεία απάντηση «ΣΤΕΓΗΣ» προς ΣΠΕΦ για το net metering

Διαβάστηκε από 1320 αναγνώστες -

Απάντηση συνδέσμου «ΣΤΕΓΗΣ» προς ΣΠΕΦ και ΥΠΕΚΑ σχετικά με την υπουργική απόφαση εφαρμογής του net metering

 
Να σταματήσει επιτέλους ο ΣΠΕΦ και ο πρόεδρός του κύριος Λουμάκης να πιστεύουν πως ο ελληνικός ήλιος και η παραγωγή ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων μπορεί να περιοριστεί μόνο στα μέλη του ΣΠΕΦ και να μοιράζονται μόνο αυτοί τα οφέλη από την ηλεκτροπαραγωγή και κανείς άλλος!

Είναι λυπηρό, εξωφρενικό και παράλογο ένας σύνδεσμος που έχει τον όρο φωτοβολταϊκά στο όνομα του να σαμποτάρει την ανάπτυξη τους στην χώρα μας και στα νησιά μας εξαιτίας συμφερόντων. Θα πρέπει να ξέρουμε αν οι απόψεις που διατυπώνονται από τον ΣΠΕΦ εκφράζουν όλα τα μέλη του συνδέσμου ή αποκλειστικά τον κύριο Λουμάκη.

Καλούμε το ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει απτόητο από τις κραυγές απόγνωσης του ΣΠΕΦ που δεν μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη που έρχεται για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς. Θεωρείται πλέον δεδομένο πως οι αυτοπαραγωγοί θα καταβάλουν ΕΤΜΕΑΡ μόνο για την απορροφόμενη από το δίκτυο ενέργεια και όχι για το σύνολο της κατανάλωσης τους, ως ισχύει μέχρι σήμερα. ¶λλωστε, θα ήταν εντελώς παράλογο φυσικά να πληρώνει ο αυτοπαραγωγός, κάτι στο οποίο συμφωνούν άπαντες οι σύνδεσμοι φωτοβολταϊκών εκτός από τον κύριο Λουμάκη.

Καλούμε τον κύριο Λουμάκη, ο οποίος αποκαλεί το ΥΠΕΚΑ ανεπαρκές, να σταματήσει να κραυγάζει διότι πλέον ουδείς τον ακούει και μόνο κακό κάνει στον εαυτό του και τον σύνδεσμο του με τέτοιες απόψεις. Καλούμε επίσης την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, που έχει δείξει στάδια ωριμότητας και σύνεσης, να προχωρήσει συνειδητά και με σχέδιο στην ανάπτυξη του NET METERING στην χώρα μας και αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του για να τοποθετηθούμε αναλυτικά.

Με εκτίμηση,
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΕΓΗ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ