Το επόμενο βήμα για τα thin-film φωτοβολταϊκά

Διαβάστηκε από 1545 αναγνώστες -

Οι ημέρες που γίνονταν side-by-side συγκρίσεις των thin-film τεχνολογιών και των διαφορετικών τάσεων στη διαδικασία της απορρόφησης ανήκουν πλέον στο παρελθόν, τουλάχιστον όσον αφορά τον χώρο έξω από τα ερευνητικά εργαστήρια.

 
Ωστόσο, αυτό αποτελεί μια συναρπαστική άσκηση για να καταλάβουμε τι γίνεται με τα thin-film φωτοβολταϊκά, ως μια τεχνολογία που προσφέρει πολλά στην ηλιακή βιομηχανία.

Η χρηματοδότηση για νέες τεχνολογίες thin-film μπορεί να έχει σταματήσει, εξακολουθούν όμως να υπάρχουν, έστω και σποραδικά, εξαγορές κατασκευαστών thin-film που δεν μπορούν να κινηθούν χωρίς εισφορά κεφαλαίου. Ως εκ τούτου, ενώ τα thin-film φωτοβολταϊκά έχουν χτυπηθεί λόγω απωλειών από επενδυτές υψηλού προφίλ, εξακολουθεί να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ένα ευρύ φάσμα των τμημάτων στα οποία οι τεχνολογίες thin-film πρόκειται να δουν μεγαλύτερη αποδοχή από την αγορά μέσα στα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια.

Όταν θεωρούμε τα thin-film ως χωριστή προσφορά στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών, είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς πάνε. Και έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Μια πρόσφατη έκθεση NPD Solarbuzz PV Technology Roadmap μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για μια λεπτομερή συζήτηση που θα βοηθήσει στον εντοπισμό της γεωγραφικής θέσης για την πρόβλεψη εξαγωγής 4.5GW thin-film πάνελ στην ηλιακή αγορά κατά τη διάρκεια του 2015.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ