Νέο υβριδικό σύστημα αυτοπαραγωγής ενέργειας

Διαβάστηκε από 1641 αναγνώστες -

Το νέο προϊόν, Q.HOME, θα συνδυάζεται με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα που θα λειτουργεί με μπαταρία ιόντων λιθίου στον τελευταίο όροφο των κτιρίων και θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού αυτοκαταναλώνουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται

 
Τον Δεκέμβριο, η κατασκευάστρια εταιρεία φωτοβολταϊκών μονάδων Hanwha Q CELLS θα συμμετάσχει μαζί με άλλα μεγάλα ονόματα στην ηλιακή αγορά, εγκαινιάζοντας ένα ολοκληρωμένο προϊόν αποθήκευσης ενέργειας στη γερμανική αγορά κατοικιών, σε συνεργασία με τη Samsung SDI.

Το νέο προϊόν, Q.HOME, θα συνδυάζεται με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα που θα λειτουργεί με μπαταρία ιόντων λιθίου στον τελευταίο όροφο των κτιρίων και θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού αυτοκαταναλώνουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, ένα μοντέλο γενικού τύπου και ένα άλλο για φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες, προσανατολισμένα ανατολικά και δυτικά.

Τα συστήματα 4.68kWp ή 6.24kWp θα διαθέτουν αντίστοιχα 18 ή 24 μονάδες Q CELLS 260W από τη σειρά QPRO 3G. Η φωτοβολταϊκή συστοιχία θα συνδεθεί με ένα σύστημα αποθήκευσης με μπαταρία 3.6kWh της Samsung SDI, μονοφασικό μετατροπέας και ένα σύστημα στήριξης, καθώς και εξοπλισμό για τη διαχείριση της ενέργειας και του λογισμικού.

Η αποσχισμένη από την έδρα της την Κορέα, η πολυεθνική Samsung επικεντρώνεται τώρα στις μπαταρίες και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας σε διάφορες κλίμακες. Οι μπαταρίες SDI της Samsung θα τροφοδοτήσουν επίσης το «όλα-σε-ένα» ολοκληρωμένο σύστημα ηλιακής αποθήκευσης της Sharp που ετοιμάζεται για λανσάρισμα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου στις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως και με παρόμοια προϊόντα που πωλούνται στη Γερμανία, σκοπός της Q.HOME είναι η αύξηση της ενεργειακής ανεξαρτησίας από το δίκτυο. Η Q CELLS είπε ότι με μια συστοιχία φωτοβολταϊκών 6.24kWp σε συνδυασμό με την μπαταρία 3.6kWh, μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να καταναλώσει περίπου 2,200kWh της αυτο-παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Με βάση τα στοιχεία της μέσης ετήσιας κατανάλωσης για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων και περίπου 4,400kWh της ηλεκτρικής ενέργειας να παρέχονται από την Q CELLS, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 50%, ισχυρίζεται η εταιρεία. Η κατανάλωση ενέργειας παρακολουθείται από τον ιδιοκτήτη του συστήματος μέσω smartphone, tablet ή υπολογιστή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ