Ενεργειακή αναβάθμιση αυθαίρετων κτισμάτων για μείωση προστίμου

Διαβάστηκε από 2899 αναγνώστες -

Αναβαθμίστε ενεργειακά την «αυθαίρετη» κατοικία σας με την PVMΑΙΝΤ και γλιτώστε χρήματα από τον συμψηφισμό του προστίμου αυθαιρέτων.

 
Η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2440/15-092014) που προβλεπόταν στον Ν.4178/13 (νόμος αυθαιρέτων) προβλέπει τον συμψηφισμό έως και 50% του προστίμου για τα αυθαίρετα με αντίστοιχης αξίας παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση τους.

Στην απόφαση αυτή μπορούν να ενταχθούν
όλα τα κτίρια που κατασκευάστηκαν προ του έτους 2003 αλλά και λιθόκτιστα κτίρια που κατασκευάστηκαν προ τις 28.07.2011, χωρίς να εξετάζεται η ενεργειακή κλάση του κτιρίου.

Ο συμψηφισμός φτάνει μέχρι και το 50% του προστίμου μη συμπεριλαμβανόμενου του παραβόλου. Μετά την ένταξη στον Ν.4178/13 γίνεται η πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση, καταγράφεται η ενεργειακή κλάση του κτιρίου και συζητούνται οι ενεργειακές παρεμβάσεις. Το επόμενο στάδιο είναι η έκδοση της απαραίτητης άδειας εργασιών από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) συνήθως με μια απλή ενημέρωση. Στη συνέχεια, αφού υλοποιηθούν όλες οι παρεμβάσεις και εκδοθούν τα αντίστοιχα παραστατικά, διενεργείται η δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση με την οποία διαπιστώνεται η ορθή υλοποίηση των παρεμβάσεων και αποδεικνύεται η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου τουλάχιστον ίση με το 30% του κτιρίου αναφοράς.

Οι δαπάνες που εντάσσονται στον συμψηφισμό αφορούν το κόστος για αγορά υλικών ή εξοπλισμού (π.χ. φωτοβολταϊκό σύστημα), για τις εργασίες που αφορούν τόσο τις ίδιες τις παρεμβάσεις όσο και πρόσθετες εργασίες που σχετίζονται με την υλοποίησή τους (π.χ αποξήλωση, αποκατάσταση, σκαλωσιά), καθώς και το κόστος για την διενέργεια των δύο ενεργειακών επιθεωρήσεων που απαιτούνται. Στις παραπάνω δαπάνες δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. Τα ανώτατα όρια των δαπανών ανά κατηγορία δαπάνης είναι ίδια με αυτά του προγράμματος "Εξοικονόμηση Κατ Οίκον" .

Συνεπώς αποτελεί μία πολύ καλή εναλλακτική λύση «εξοικονόμησης» χρημάτων-προστίμων για πολλές περιπτώσεις κτιρίων που έχουν χαμηλή ενεργειακή απόδοση και ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά για ρύθμιση αυθαίρετων τμημάτων. Ειδικά για πρόστιμα μεγαλύτερα των 10.000 ευρώ, το όφελος είναι μεγάλο και ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης επενδύει αυτά τα χρήματα στην περιουσία του, αντί να πληρώσει τα ίδια χρήματα ως πρόστιμο. 
 
Η PVMAINT ENERGY SERVICES δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, για την υλοποίηση ενεργειακών έργων, που αξιοποιούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (Α.Π.Ε.), σε θέματα Παραγωγής & Διαχείρισης Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά, Aυτόνομα, Μικρές Ανεμογεννήτριες και Υβριδικά Συστήματα. Δραστηριοποιείται επίσης σε Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας καθώς και Ενεργειακής Αναβάθμισης Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού σε Κτιριακές & Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας .

Στοιχεία Επικοινωνίας :
PVMAINT IKE
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ 22 , 18346 ΜΟΣΧΑΤΟ
ΤΗΛ.: 2104810045, 2104810041, FAX : 2104810096
EMAIL: [email protected], URL: www.pvmaint.gr
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Φίλιππος Λαζαράκος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ