Αύξηση της ζήτησης και ανάπτυξη αναδυόμενων αγορών ηλιακής ενέργειας το 2015

Διαβάστηκε από 1518 αναγνώστες -

Η παγκόσμια ζήτηση ηλιακής ενέργειας θα αυξηθεί κατά 16,5% το 2015 και η ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών θα ξεπεράσει το 40%.

 
Η ζήτηση στην παγκόσμια αγορά ηλιακής ενέργειας το 2014 ήταν περίπου 44GW, ακόμη και αν η αγορά της Κίνας δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, λόγω της συνεχούς ανάπτυξης των αγορών της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, η προσφορά και η ζήτηση παρέμεινε σταθερή. Στο τέλος του 2014, η συνολική αλυσίδα εφοδιασμού διατήρησε σταθερό το ποσοστό χρήσης, ενώ οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές της Κίνας συνέχισαν να σπάνε τα ρεκόρ αποστολών. 

Ο Jason Huang, Διευθυντής Έρευνας στο EnergyTrend, ερευνητικό τμήμα του TrendForce, δείχνει ότι το 2015 σε όλο τον κόσμο η ηλιακή ζήτηση προβλέπεται να είναι 51.4GW, με τις βασικές αγορές που παραμένουν στην Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, να λαμβάνουν το 57% του συνολικού μεριδίου, που είναι ελαφρώς χαμηλότερο από εκείνο του 2014. Η άνοδος των αναδυόμενων αγορών (χώρες ηλιακών εγκαταστάσεων εκτός των κορυφαίων 10) έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της, ξεκινώντας ήδη από το δεύτερο μισό του 2014. Το 2015, ο ρυθμός ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών θα να γίνει πιο εμφανής και η συνολική ζήτηση θα ξεπεράσει 10GW.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ