Δικαίωση για τον σύνδεσμο ΣΤΕΓΗ η υπογραφή του net metering

Διαβάστηκε από 1155 αναγνώστες -

Μετά από 2 χρόνια προσπαθειών ο Πρόεδρος του συνδέσμου "ΣΤΕΓΗ", κος Δράμαλης Μάριος δικαιώνεται για τις επίμονες και συνεχείς προσπάθειες του για την υπογραφή και θεσμοθέτηση του Net Metering στην χώρα μας.

 
Ο σύνδεσμος "ΣΤΕΓΗ", σε πλήρη συνέπεια λόγων και έργων, έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων στον χώρο των ΑΠΕ ως ένας σοβαρός και τεκμηριωμένος σύνδεσμος οικιακών κτιριακών φωτοβολταϊκών, εκπροσωπώντας παραγωγούς και κατασκευαστές οικιακών κτιριακών φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα, αλλά και αυτοπαραγωγούς (μετά την πρόσφατη αλλαγή του καταστατικού του).

Στην προγραμματισμένη συνάντηση του συνδέσμου μας στο ΥΠΕΚΑ με τον υφυπουργό κο Ασημάκη Παπαγεωργίου που είχε υλοποιηθεί την Τετάρτη 18/6/2014, ο υφυπουργός είχε δεσμευτεί τότε να βγει η υπουργική απόφαση για το NET METERING μέχρι τέλος Ιουλίου αφού δοθεί απάντηση από την ΡΑΕ και τον Διαχειριστή συστήματος.

Στην συνέχεια υπήρξαν 2 ακόμη αναβολές της απόφασης, αφού η ΡΑΕ έθέσε σε ανοιχτή διαβούλευση την υπουργική απόφαση για Οκτώβριο και Νοέμβριο, και τελικά η απόφαση υπεγράφη πριν "φύγει" το 2014,  όπως είχαμε γράψει σε δελτίο τύπου στις 3/12/2014, λέγοντας πως το net metering θα προχωρήσει ή πριν τις γιορτές ή έως 10 Ιανουαρίου και άλλη μια φορά ήμασταν ακριβείς στην πληροφόρηση μας.

Δικαίωση αποτελεί για τον σύνδεσμο μας η υπογραφή της υπουργικής απόφασης μετά την τροπολογία που πέρασε για το ΕΤΜΕΑΡ για τους αυτοπαραγωγούς για το ΝΕΤ METERING.

Την πίστη, την επιμονή και υπομονή μας στο Net metering ήρθε να επισφραγίσει η χθεσινή υπογραφή της υπουργικής απόφασης για το NET METERING με θετικά πρόσημα για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών και των πολιτών της Ελλάδος έστω και την ύστατη στιγμή. 

Οι προσπάθειες του συνδέσμου μας απέδωσαν, αφού με συνεχή επαφή με το ΥΠΕΚΑ συζητήσαμε,  πιέσαμε και τελικά πετύχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα με σοβαρότητα και εγκυρότητα όταν άλλοι σύνδεσμοι παρέπεμπαν στις καλένδες τη σχετική υπουργική απόφαση με ανεύθυνα δελτία τύπου.

Ο σύνδεσμος "ΣΤΕΓΗ" και θα ήθελε να ευχαριστήσει τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου που κράτησε τον λόγο που μας είχε δώσει στην συνάντηση μας στις 18/6/2014 στο ΥΠΕΚΑ παρόντος του προεδρείου της ΣΤΕΓΗΣ πως θα υπογραφεί το Net metering. Επίσης, θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του και στον Διευθυντή του γραφείου στο ΥΠΕΚΑ, κο Ιωάννη Βασιλείου, ο οποίος με μεθοδικότητα συνέπεια και αξιόπιστα ενημέρωνε τον σύνδεσμο και τον Πρόεδρο του για την πορεία της απόφασης για το net metering. 

Εισάκουσε τον σύνδεσμο μας βελτιώνοντας τους όρους με αύξηση ισχύος στα 20kw και 500Kw αντίστοιχα και με απαλλαγή του ΕΤΜΕΑΡ για την παραγόμενη ενέργεια από τους αυτοπαραγωγούς και είναι υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε δημόσια για την στάση του τον κο Βασιλείου ο οποίος δείχνει τον δρόμο μέσα σε 6 μήνες ανάληψης καθηκόντων για το πως πρέπει να είναι οι Manager στην χώρα μας στον δημόσιο τομέα: αξιόπιστοι, να ακούν την αγορά και να είναι αποτελεσματικοί. 

Σίγουρα υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης της υπάρχουσας απόφασης αλλά είναι ένα πρώτο, γενναίο βήμα από το ΥΠΕΚΑ. Αναμένουμε το ΦΕΚ και επίσης την ταχύτητα ενημέρωσης των κατά τόπους ΔΕΔΔΗΕ για τις αιτήσεις , συμβάσεις και τα διαδικαστικά που αφορούν ενδο-υπηρεσιακά για το Net metering, ούτως ώστε μετά τις γιορτές να ξεκινήσουν οι πρώτες αιτήσεις. Aνεξαρτήτως εκλογών και κομματικών σκοπιμοτήτων το κράτος πρέπει να λειτουργεί σωστά και γρήγορα.

Τέλος καλούμε όλους τους αυτoπαραγωγούς που θα προκύψουν να εγγραφούν στον σύνδεσμο μας για ενδυνάμωση και στήριξη σε όλα τα βήματα τους.

Με εκτίμηση,
Προεδρείο Πανελλήνιου Συνδέσμου ΣΤΕΓΗ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ