SMA: Προμηθευτής στο μεγαλύτερο υβριδικό σύστημα Φ/Β και γεννητριών ντίζελ

Διαβάστηκε από 1027 αναγνώστες -

Η SMA προμηθεύει με σύστημα μετατροπέων συσσωρευτή το μεγαλύτερο υβριδικό σύστημα με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες ντίζελ, που βρίσκεται στη Βολιβία!

 
Το μεγαλύτερο υβριδικό σύστημα με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες ντίζελ υλοποιείται στην επαρχία Pando της Βολιβίας. Η SMA, πέρα από την προμήθεια των μετατροπέων, παρέχει ένα SMA Fuel Save Controller το οποίο επιτρέπει την έξυπνη ενσωμάτωση της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας καθώς και τέσσερις νέους μετατροπείς συσσωρευτή, κατηγορίας Megawatt, Sunny Central Storage, για την αξιόπιστη λειτουργία του δικτύου.

Το σύστημα σχεδιάζεται έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει το μισό των ενεργειακών αναγκών της επαρχιακής πρωτεύουσας Cobija και των γειτονικών πόλεων στη βόρεια Βολιβία. Οι κάτοικοι και οι εταιρείες της περιοχής καταναλώνουν περίπου 37GWh ετησίως, τιμή που αυξάνεται συνεχώς. Γεγονός είναι ότι η περιοχή δεν είναι συνδεδεμένη με το δημόσιο δίκτυο, επομένως η ενέργεια του τοπικού δικτύου παράγεται αποκλειστικά από γεννήτριες ντίζελ. Επομένως, η παροχή του εν λόγω συστήματος της SMA στην περιοχή θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο: 
http://www.sma.de/en/newsroom/current-news/news-details/news/5305-sma-supplies-system-technology-for-worlds-largest-pv-diesel-hybrid-power-plant-with-battery.html
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ