Η ενέργεια που παράγεται μέσω του φωτοβολταϊκού έργου θα καλύπτει τουλάχιστον το 20% των αναγκών του κτιρίου σε ηλεκτρική ενέργεια

Hanergy: Τροφοδοτεί το εργοστάσιο της Honda με ηλιακή ενέργεια

Διαβάστηκε από 1076 αναγνώστες -

Το ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό έργο 17MW είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

 
Το εργοστάσιο της Honda, Guangzhou στο Zengcheng θα τροφοδοτείται εν μέρει με ηλιακή ενέργεια, ως αποτέλεσμα της επίσημης εγκατάστασης του 17MW φωτοβολταϊκού συστήματος που πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Hanergy. Η ενέργεια που παράγεται μέσω του φωτοβολταϊκού έργου θα καλύπτει τουλάχιστον το 20% των αναγκών του κτιρίου σε ηλεκτρική ενέργεια και το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας θα πωλείται στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό έργο 17MW είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας. Καλύπτει ένα εμβαδόν περίπου 230.000 τ.μ. και είναι σε θέση να παράγει 19 εκ. kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ή 50.000-60.000 kWh ανά ημέρα – ενέργεια η οποία μπορεί να μεταφραστεί σε εξοικονόμηση 890 τόνων άνθρακα ετησίως και φύτευση 950.000 δέντρων. Επιπλέον, τα πάνελ οροφής έχουν άλλα, κρυμμένα οφέλη που περιλαμβάνουν την παράταση της ζωής της PVC στέγης του εργοστασίου και μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας του κατά τρεις βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Hanergy, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού έργου.

"Το φωτοβολταϊκό έργο 17MW που ξεκινήσαμε με την Hanergy είναι η απάντηση του Guangzhou της Honda στην πρόσκληση της χώρας για μείωση των εκπομπών, το οποίο εμείς θεωρούμε ευθύνη μας για το περιβάλλον, καθώς και για την κοινωνία", δήλωσε ο Yu Jun, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Guangzhou Honda.

Ο Wang Junjuan, αντιπρόεδρος της Hanergy Holding Group, που επιβλέπει την κατασκευή, είπε μάλιστα ότι η επιμονή της Hanergy στην ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας έχει προσαρμόσει τους οικονομικούς στόχους της Guangzhou Honda στην πράσινη οικονομία. Δήλωσε, επίσης, ότι τα κοινά δικαιώματα και οι ευθύνες για τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού έργου θα αποτελέσει πρότυπο για άλλους παραγωγούς καθαρής ενέργειας ώστε να διαφοροποιήσουν τους τρόπους κέρδους τους. Ο Wang αρνήθηκε να επεκταθεί όσον αφορά την κερδοφορία του έργου, επιμένοντας ότι η τράπεζα, και όχι η ίδια η εταιρεία, θα έχει την τελευταία λέξη επί του θέματος.

"Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει παράσχει μια επιδότηση των $6,86 σεντ για κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά, οι τράπεζες δείχνουν υπερβολικά προσεκτικές κατά την έκδοση δανείων. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό κατόρθωσε να εξασφαλίσει ένα δάνειο από την ICBC, η οποία είναι γνωστή για τη σύνεση της », δήλωσε ο Wang, πράγμα που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της τράπεζας, η οποία προβλέπει ένα κερδοφόρο μέλλον για το εν λόγω φωτοβολταϊκό έργο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ