Νέοι συνδετήρες MC4-EVO 2® της Multi-Contact®

Διαβάστηκε από 1689 αναγνώστες -

Οι νέοι συνδετήρες MC4-EVO 2® είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά φωτοβολταϊκών συνδέσμων MC4®, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα χρησιμοποιηθεί χωρίς προβλήματα εκατομμύρια φορές σε Φ/Β εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.

 
Οι νέοι αυτοί συνδετήρες της εταιρίας Multi-Contact® παρουσιάστηκαν στην παγκόσμια αγορά στην έκθεση Intersolar 2014 στο Μόναχο της Γερμανίας.
Οι νέοι MC4-EVO-2® συνδετήρες είναι εγκεκριμένοι για 1500 V DC (IEC, TÜV) και 1000 V DC (UL), ενώ είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, πράγμα που σημαίνει ότι για διατομή καλωδίου 4mm² μεταδίδεται ρεύμα έντασης έως 45Α, για 6mm² ρεύμα 53Α, και 69Α για διατομή καλωδίου 10mm².

Οι συνδετήρες MC4-EVO 2® είναι συμβατοί με όλη την σειρά MC4® και πληρούν τις απαιτήσεις του πιστοποιητικού NEC 2011. Η άριστη απόδοσή τους οφείλεται στην τεχνολογία MULTILAM® που χρησιμοποιούν στις επαφές τους, σύμφωνα με τους βαθμούς προστασίας IP65 και IP68 για θερμοκρασία από -40° C έως +85° C. Το ανθεκτικό περίβλημά τους από πολυαμίδιο έχει εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία, στην αλμύρα και υγρασία καθώς και στην αμμωνία.

Τέλος, για την συναρμολόγησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πρέσα PV-CZM της Multi-Contact®, αλλάζοντας μόνο τις σιαγώνες της. Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες και χαρακτηριστικά θα υπάρχουν στην ανανεωμένη έκδοση του καταλόγου Solarline, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ