Εν αναμονή συνάντησης με τον Π. Λαφαζάνη ο σύνδεσμος ΣΤΕΓΗ

Διαβάστηκε από 1301 αναγνώστες -

Σε τηλεφωνική επαφή που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ πρώην τομεάρχη ενέργειας. κ. Θανάση Πετράκο, ο πρόεδρος του συνδέσμου ΣΤΕΓΗ έλαβε τη δέσμευση για συνάντηση του συνδέσμου με τον κ. Λαφαζάνη .την εβδομάδα μετά την καθαρή Δευτέρα.

 
Επιπλέον, ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε στον σύνδεσμο ΣΤΕΓΗ για το Net Metering και την κατά τόπου αποδοχή αιτήσεων. Για το θέμα αυτό, ο σύνδεσμο αναφέρει:

"Η πολύ αξιόλογη και συνεργάσιμη κα Δήμητρα Τελάκη, Τομεάρχης Ρυθμιστικών θεμάτων από τα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ απάντησε στην επιστολή μας, καθώς και στην παρέμβαση που έκανε ο σύνδεσμος μας στην μελέτη του ΣΕΦ, την οποία ωστόσο θεωρούμε όχι απόλυτα σωστή διότι χρησιμοποιεί δεδομένα υψηλού κόστους κτήσης και εξοπλισμού. Για το λόγο αυτό σύντομα θα καταθέσουμε δική μας άρτια τεκμηριωμένη μελέτη με δεδομένα αγοράς για το Net metering). Η κ. Τελάκη μας είπε τα εξής:

"Αγαπητέ κύριε Δράμαλη,
Όπως σας ενημέρωσα και προφορικά επεξεργαζόμαστε την υπουργική απόφαση και σύντομα θα έχουμε ετοιμότητα ως Διαχειριστής Δικτύου να υποδεχθούμε αιτήματα, τουλάχιστον για σύνδεση στο δίκτυο χαμηλής τάσης σε πρώτη φάση. Θα αναρτήσουμε σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο μας.
Σε ότι αφορά τη μελέτη του ΣΕΦ, με βάση τις παραδοχές που κάνει, όπως έχει επικαιροποιηθεί τη θεωρούμε αποδεκτή".

Σε κάθε περίπτωση καλούμε ξανά όλους τους αυτό παραγωγούς και κατασκευαστές που θα προκύψουν μετά την εφαρμογή του net metering (ενεργειακού συμψηφισμού) να εγγραφούν στον σύνδεσμο μας http://www.oikiakistegi.gr/ καθώς είναι ο μόνος σύνδεσμος που τους εκπροσωπεί με στόχο την ενδυνάμωση και στήριξη τους σε όλα τα βήματα τους και άξια εκπροσώπηση τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ