Ένας χαρτοφύλακας που παρέχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία εκτός δικτύου

Διαβάστηκε από 1344 αναγνώστες -

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ή, στην περίπτωση μιας περιπέτειας εκτός ηλεκτρικού δικτύου, αυτή η μικρή μονάδα παραγωγής ενέργειας μπορεί να κρατήσει τα φώτα και το δίκτυο φορτισμένο.

 
Αν χρειάζεστε αξιοπιστία εκτός δικτύου, είτε πρόκειται για την προετοιμασία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είτε για να δοκιμάσετε τις συσκευές σας, ενώ είστε πέρα από τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας, η ηλιακή ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μια άριστη επιλογή. Για τον μέσο άνθρωπο, πραγματικά δεν υπάρχουν πολλές βιώσιμες μέθοδοι παραγωγής της δικής του ηλεκτρικής ενέργειας είτε στο σπίτι είτε έξω στη φύση, επειδή οι ανεμογεννήτριες μικρής κλίμακας δεν είναι συνήθως αρκετά αξιόπιστες ή εύκολο να αναπτυχθούν στις περισσότερες περιοχές. Επίσης, αν και οι γεννήτριες που τροφοδοτούνται από αέριο είναι ευρέως διαθέσιμες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μπορούν να παράγουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο απαιτούν μια σταθερή παροχή καυσίμου και είναι βαριές για να κινηθούν.

Η μικρής κλίμακας ηλιακή ενέργεια, από την άλλη πλευρά, είναι αθόρυβη και καθαρή, δεν απαιτεί άλλα καύσιμα εκτός από τον ήλιο, και μπορεί να διαχειριστεί πολλές, αν όχι όλες, από τις προσωπικές ανάγκες ενός ατόμου σε ηλεκτρική ενέργεια, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή για περιπέτειες εκτός δικτύου. Πράγματι, δεν είναι μια πραγματικά καλή επιλογή για την τροφοδοσία ηλεκτρικών φούρνων, θερμοσιφώνων, ψυγείων ή μεγάλων συσκευών, αλλά όταν συνδυάζεται με μια κατάλληλου μεγέθους μπαταρία, αυτά τα μικρά ηλιακά συστήματα μπορούν να παρέχουν την αφθονία της ηλεκτρικής ενέργειας για να διατηρούνται φορτισμένες μικρότερες συσκευές.
Υπάρχουν αρκετοί ατομικοί ηλιακοί φορτιστές στην αγορά σήμερα, και είναι ιδανικοί για την καθημερινή επαναφόρτιση των κινητών τηλεφώνων, αλλά δεν είναι πραγματικά προσαρμοσμένοι στις ενεργειακές ανάγκες μιας οικογένειας ή μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μια πολύ καλύτερη λύση από ό, τι πολλοί μικρότεροι φορτιστές θα μπορούσε να είναι μια πιο ισχυρή ηλιακή πηγή φόρτισης, με μεγαλύτερα πάνελ και μια μπαταρία αρκετά μεγάλη για να χρησιμεύσει ως ένα μικρό εργοστάσιο για μερικούς ανθρώπους.

Αυτό είναι ουσιαστικά ό, τι η ομάδα Kalisaya έθεσε ως στόχο να κατασκευάσει. Αντί για έναν ακόμη μικρό ηλιακό φορτιστή, εργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια φορητή συσκευή ενέργειας που θα μπορούσε να αντικαταστήσει ουσιαστικά τη γεννήτρια ντίζελ και να αποτελέσει την πρώτη επιλογή για ενέργεια εκτός δικτύου. Εφηύραν το KaliPAK, το οποίο είναι ένα πλήρες σύστημα ηλιακής ενέργειας πάνω σε ένα χαρτοφύλακα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γρήγορα και εύκολα, αλλά παρέχει άφθονη προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για τα πάντα, από τα φώτα μέχρι φορητούς υπολογιστές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ