Νέα ηλεκτρικά καγιάκ που τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκά!

Διαβάστηκε από 1670 αναγνώστες -

Η κωπηλασία σε λίμνες και ποτάμια με καγιάκ είναι μια απολαυστική εμπειρία, αλλά μπορεί επίσης να είναι αρκετά κουραστική.

 
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία Klepper προσφέρει πλέον στους κωπηλάτες το όφελος μιας ηλεκτρικής μετακίνησης με βάση την ηλιακή ενέργεια στο νέο E-Kayak. Ο κωπηλάτης μπορεί να καθίσει αναπαυτικά και να αφήσει στον μικρό κινητήρα να αναλάβει το φορτίο της μεταφοράς. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει λίγη από τη σύγχρονη τεχνολογία αλλά και την ευκολία στο κλασικό μοντέλο του Klepper καγιάκ.

Το E-Kayak έχει σχεδιαστεί για να αντικαθιστά την δύναμη που παράγουν οι κωπηλάτες από αυτή που παράγει ο κινητήρας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιδέα, αλλά όπως και με κάθε τύπου ηλεκτρικού οχήματος, ένας κινητήρας με μπαταρία δεν μπορεί να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Klepper δημιούργησε αυτό το νέο μοντέλο καγιάκ προσθέτοντας πτυσσόμενους ηλιακούς συλλέκτες που τοποθετούνται πάνω στο κατάστρωμα και μπορούν να παράγουν αρκετή ενέργεια ώστε το καγιάκ να βρίσκεται για μία ολόκληρη μέρα στο νερό. Ένας ενσωματωμένος ελεγκτής αποτρέπει την υπερφόρτωση του συστήματος και το κιτ περιλαμβάνει εισόδους φόρτισης ώστε να διατηρούνται φορτισμένα τα κινητά τηλέφωνα, τα GPS, φώτα και άλλες συσκευές με μπαταρία

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ