Τη γερμανική αγορά αυτο-κατανάλωσης στοχεύει η Kyocera για τα οικιακά Φ/Β

Διαβάστηκε από 1290 αναγνώστες -

Η Kyocera στοχεύει στη γερμανική αγορά για την αυτο-κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας παραγόμενης από τον ήλιο, με την ιαπωνική εταιρεία να ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά ένα οικιακό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας τον Μάιο.

 
Η εταιρεία διανομής στην Γερμανία, Energetik Solartechnologie-Vertriebs, θα πουλήσει το οικιακό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της Kyocera, σε συνδυασμό με το λογισμικό παρακολούθησης ενέργειας της Solare Datensysteme. Η Solare Datensysteme εμπορεύεται ήδη το σύστημα παρακολούθησης της, Solar Log σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Βρετανία και Ιρλανδία.

Τώρα που το "Feed in Tarrif" δεν προσφέρει πλέον ελκυστικές οικονομικές αποδόσεις, η αγορά της Γερμανίας για τα ηλιακά σε οικιακό επίπεδο οδηγείται κυρίως μέσω της αυτο-κατανάλωσης από παραγόμενη μέσω φωτοβολταϊκών ηλεκτρική ενέργεια. Ο Δρ Eicke Weber, επικεφαλής της Fraunhofer ISE, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής της γερμανικής ένωσης αποθήκευσης ενέργειας BVES, εξήγησε την κατάσταση αυτή σε συνέδριο αποθήκευσης ενέργειας στο Ντίσελντορφ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

"Στη Γερμανία στο παρελθόν είχαμε ένα πολύ ελκυστικό feed-in tariff (FiT) και αλλά τώρα που είναι τόσο κοντά με το κόστος παραγωγής μιας κιλοβατώρας από ηλιακή ενέργεια που δεν αποτελεί πλέον ένα κίνητρο », είπε ο Weber.

"Από την άλλη πλευρά, το κόστος μιας kWh ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου το ένα τρίτο του κόστους της πρίζας της ηλεκτρικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, το θέμα της αυτο-κατανάλωσης, είναι ένα κεντρικό ζήτημα. Αν μπορείτε να προσθέσετε ένα σύστημα αποθήκευσης με μπαταρία στο σύστημα σας, μπορείτε εύκολα να ενισχύσετε την αυτο-κατανάλωση έως 60%, ή ακόμη και στο 70% ή 80%".

Το προϊόν της Kyocera και της Solare Datensysteme θα είναι διαθέσιμο σε μεγέθη 4.8kWh και 7.2kWh, με την Kyocera να υποστηρίζει ότι τα συστήματα αποθήκευσης με πολλαπλούς μετατροπείς ενσωματώνει τις λειτουργίες και των δύο inverter, του ηλιακού και της μπαταρίας. Το κουτί της μπαταρίας και του μετατροπέα στεγάζονται χωριστά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ