Ντουμπάι εγκαινιάζει πρόγράμμα net meteirng χωρίς όρια ισχύος

Διαβάστηκε από 1248 αναγνώστες -

Η αρχή Ηλεκτρισμού και Νερού του Dubai έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα net metering στις οροφές, ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας που ονομάζεται "Shams Dubai ", το οποίο θα επιτρέψει την παραγωγή της ηλιακής ενέργειας από τα κτίρια και τη μετέπειτα σύνδεσή τους με το δίκτυο.

 
Πολλές τοπικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι η πρώτη του είδους της στη Μέση Ανατολή. Παρόλο που η Ιορδανία έχει ήδη ένα πρόγραμμα σε ετοιμότητα, αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς τέτοιο σύστημα στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Η πόλη στο παρελθόν ήταν απασχολημένη με την προετοιμασία ενός νομοσχεδίου, σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Ενέργειας. Αργότερα, τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε μια κίνηση που ανοίγει το δρόμο για συστήματα σε στέγες ώστε να λειτουργούν με net metering.

To Shams Dubai είναι ένα από τα τρία έργα που ξεκίνησαν από την αρχή Ηλεκτρισμού και Νερού του Dubai (dewa) το 2014 για την υποστήριξη της “Smart Dubai Initiative” του πρωθυπουργού και σεΐχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Η πρωτοβουλία «Smart Dubai» προορίζεται «για να κάνει το Ντουμπάι την πιο έξυπνη πόλη στη γη και να κάνει τη ζωή των πολιτών της ευκολότερη μέσω της αποτελεσματικής, ολοκληρωμένης, απρόσκοπτης και βιώσιμης χρήσης των πόρων», δήλωσε ο κ Saeed Mohammed Al Tayer, διευθύνων σύμβουλος της dewa.

Η δεύτερη πρωτοβουλία της dewa είναι να εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές και δίκτυα που συμβάλλουν στην γρήγορη σύνδεση των υπηρεσιών, στη γρήγορη απάντηση και στον εξορθολογισμό της χρήσης της ενέργειας. Η τρίτη πρωτοβουλία στοχεύει να δημιουργήσει την υποδομή για την κατασκευή 100 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για φέτος.

Οι κάτοικοι οι οποίοι θα αποφασίσουν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες θα μπορούν να προσδίδουν την πλεονάζουσα ηλιακή ενέργεια στο δίκτυο και αυτή θα συμψηφίζεται με το ποσό των συμβατικών μορφών ενέργειας που θα αγοράζονται από την dewa. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί άμεση επιδότηση ώστε να διευκολυνθεί η αρχική επένδυση για τα φωτοβολταϊκά συστήματα. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ